Logo delftsepost.nl


Ongehoord Subliem: klassieke muziek Marieke Grotenhuis en Cécile Huijnen

Delft - In het Rietveld Theater in Delft wordt in de komende maanden de concertserie Ongehoord Subliem geprogrammeerd. Een concertserie voor de klassieke muziekliefhebber die graag wil genieten van topkwaliteit van aankomende en gelouterde musici van Nederlandse bodem.

Op zondag 26 maart een recital van 11:30 - 12:30 uur, door niemand minder dan Marieke Grotenhuis (accordeon) en Cécile Huijnen (viool). Met o.a. repertoire van de eerste gezamenlijke cd. De release van de romantisch georiënteerde debuut cd ‘Dance’ van duo Huijnen en Grotenhuis in het najaar 2015, leverde veel publiciteit op en werd bejubeld door de pers in alle toonaarden.

Dat betekent genieten van repertoire van onder meer Kodaly, Arvo Pärt, Bartok, Piazzolla. Uit een recensie van Biëllla Luttmer: "Deze combinatie werkt, je hoort hoe violiste Cécile Huijnen haar oerkant aanspreekt. Verleidelijk draait ze om de accordeon van Marieke Grotenhuis. Ze zweept haar op en keert haar met schalkse bewegingen de rug toe, als het mooiste meisje van het dorp, dat weet wat ze waard is".

Cecile Huijnen en Marieke Grotenhuis studeerden beiden summa cum laude af en behoren al vele jaren tot de top van het Nederlandse en internationale muziekleven. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos, swingend als speels en intiem. Het format van Ongehoord Subliem past hen als een goed vorm gegeven jas, want Ongehoord Subliem programmeert louter ensembles die bestaan uit een niet alledaagse bezetting, waarbij het een voorwaarde is dat de musici hun karakteristieke muzikale zienswijze zeer graag delen met een breed publiek. Grensverleggend, spannend en interessant. Concerten zonder chique karakter maar van een bijzonder hoog niveau.

Reageer als eerste
Meer berichten