Logo delftsepost.nl


29 maart Eerste Delftse Muziekbeurs: Kies je instrument

Benieuwd hoe betoverend mooi een harp in het echt klinkt? Zelf een keer een hoorn proberen? Of wil je horen hoe geweldig kinderen al op contrabas of altviool kunnen spelen? Kom dan naar de eerste Delftse Muziekbeurs op woensdagmiddag 29 maart.

Tussen 13.00 en 15.00 uur is iedereen (kinderen en ouders) welkom om bij de Delftse vrijeschool Widar kennis te maken met liefst 22 verschillende muziekinstrumenten. Een ideale gelegenheid om eens te komen luisteren, leren, proberen, kijken en snuffelen.

Workshops

De 22 verschillende instrumenten worden bespeeld door kinderen en volwassenen, die bij elk instrument uitleg geven. Verder zijn er workshops (‘muziek op schoot voor baby’s en dreumesen’, en een workshop voor peuters) waarbij Félice van der Sande laat zien en horen hoe je de muzikale ontwikkeling van je kind kunt stimuleren. Het is belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in aanraking te laten komen met muziek, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek: zo is muziek maken goed voor je humeur, je hersenen functioneren beter – je hersenen maken nieuwe verbindingen aan – en het werkt stressverlagend.

Proeven

De bedoeling van het evenement is om zoveel mogelijk kinderen en ouders te laten ‘proeven’ van een gevarieerd aanbod aan muziekinstrumenten. Een greep uit de instrumenten die op 29 maart te zien en te horen zijn: piano, marimba, viool, altviool, cello, contrabas, harp, gitaar, cello, klarinet, hobo, dwarsfluit, fagot, blokfluit, trompet, trombone, hoorn, tuba, saxofoon, drums/percussie en accordeon.

Het evenement ‘Kies je instrument’ is gratis toegankelijk.

Locatie: Vrije School Widar, De Meesterstraat 2, 2613 Delft

Tijd: 13.00 – 15.00 uur

Reageer als eerste
Meer berichten