Jasper van Schie. Foto: Anita Boone
Jasper van Schie. Foto: Anita Boone (Foto: Anita Boone)
Een Klisje Lopen

Een Klisje Lopen: Het Klooster is walhalla in bier

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Jasper van Schie van Het Klooster.

Of je jezelf nu een echte bierkenner noemt, of gewoon eens wilt ervaren wat er zoal is op biergebied, sinds een week kun je je hart ophalen bij biercafé Het Klooster. De eigenaren van biercafé Doerak, Marijke Vuijk en Jasper van Schie, hebben trappistenlokaal 't Klooster aan de Vlamingstraat overgenomen en er een nieuwe, stoere uitstraling aan gegeven. Het restaurant en de keuken zijn eruit en de oude doorgang is hersteld. Absolute eye catcher zijn de twintig blinkende tapkranen achter de bar. "Met twintig bieren van tap is dit dé plek waar je altijd iets kunt ontdekken", aldus Jasper. "Daarnaast hebben we 140 bieren op fles, waarvan 70 wisselende. Zelfs als je hier twee keer per week komt, is de kans groot dat je twee keer iets tegenkomt wat je nooit eerder hebt geproefd, of al een hele tijd niet meer bent tegengekomen."

Persoonlijke bierbeleving


Plannen met Het Klooster zijn er te over, zoals proeverijen en borrels op maat en tap take-overs, waarbij je alleen maar biervarianten van één brouwerij hebt. Jasper: "Dan is de brouwer, of iemand die alles van die bieren weet, ook aanwezig om vragen te beantwoorden en vaak komen er dan ook bijzondere bieren mee die je normaal gesproken niet van tap hebt. Zo maken we de bierbeleving nog persoonlijker." En zo wordt 'een biertje drinken' genieten van een scala aan smaken."

Café Het Klooster
Vlamingstraat 2
Te vinden op Facebook

(Tekst: Anita Boone www.theatertaal.nl)

Meer berichten