Sporter van de week

Sporter van de week Jeffrey Lang traint topsporters

Jeffrey Lang (49) was jarenlang een bekende naam op de Delftse voetbalvelden. Op zijn tiende kwam hij vanuit Suriname naar Delft. Ondanks zijn talent kwam een voetbalcarrière nooit van de grond. Gelukkig heeft zoon Noa de voetbalgenen geërfd en onlangs een driejarig contract getekend met Ajax, waar hij in de A1 speelt.

Door Annemarie de Vries

DELFT - Jeffrey's moeder was een alleenstaande moeder, die de eindjes aan elkaar moest knopen en de aandacht over de kinderen moest verdelen. Daarom zorgde Lang zelf dat hij op de trainingen en wedstrijden kwam. Veel mensen uit de Delftse voetbalwereld onderkenden zijn talent en gunden hem het beste. "Dan hoorde ik op dinsdag dat ik op zaterdag niet mocht spelen, omdat mijn contributie niet betaald was zaterdag was het opeens wel betaald", vertelt de Delftenaar. "Of ik had nieuwe voetbalschoenen nodig en dan kwamen mensen als Chris Kronshorst of Hans Dorjee met een paar schoenen aan." Lang speelde bij Delfia, DHC en Vitesse. Tot hij op zijn 32ste vanwege knieklachten moest stoppen. Lang: "Ik heb een supermooie jeugd gehad in Delft, dankzij de voetbal." De voormalige voetballer vertelt: "Ik was een opgewonden standje, altijd rode kaarten. Daarin had ik wat begeleiding nodig gehad. Blij dat mijn zoon niet zo is. Ook de school maakte ik een zootje van. Bij mij was alles alleen maar sport. Dan ging de deur uit en zodra mijn moeder weg was, kroop ik weer mijn bed in."

Tonny Vilhena en Bo Bendsneyder

Maar nu is Lang weer terug bij zijn oude liefde, de sport. Hij is sporttrainer en heeft zijn eigen sportcentrum, Active Gym. Hij traint daar zowel jong als oud. Topsporters zoals voetballer Tonny Vilhena of motorcoureur Bo Bendsneyder mag hij tot zijn clientèle rekenen. Zijn liefde voor het voetbal kan hij kwijt in de begeleiding van zoon Noa. Jeffrey: "Toen hij achttien maanden was schopte ik een bal naar hem en zag gelijk dat hij talent had. Hij nam hem vol op de wreef. Sindsdien liep hij dag en nacht met een bal rond en was met zijn vader aan het oefenen. Vanaf zijn zevende jaar daarbij geholpen door de Delftse techniektrainer Coen van der Hoeven. Op zijn zesde werd hij gescout door Feyenoord en vijf jaar geleden ging hij naar Ajax, waar hij nu een contract heeft. Nu afwachten tot hij zijn debuut in het eerste gaat maken.

Kent u iemand die sporter van de week moet worden? Mail naar redactie.dp@persgroep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden