Foto: Debbie Rietdijk
Sporter van de week

Sporter van de week: Eerste interland voor keeper Dani van den Heuvel (13)

Dani van den Heuvel (13) uit Delfgauw keepte vorige week in Praag zijn eerste interland tegen Tsjechië met de KNVB 'onder 14'. De keeper van Ado Den Haag onder 14 was al een tijdje in de race voor het Nederlands elftal, dus wachtte vol spanning op de verlossende email. Dani: "Toen de mail kwam sliep ik al, maar mijn ouders hebben me wakker gemaakt. Daarna kon ik gelijk niet meer slapen."

Door Annemarie de Vries

DELFGAUW - Moeder en opa gingen mee naar Praag, want zijn vader bleef thuis bij zus Quinty (11), die overigens ook al eens is uitgenodigd bij de KNVB. Sportieve genen zitten blijkbaar in de familie. Dani: "Ik ben wel de eerste die voetbalt, mijn familie is meer van de honk- en softbal, mijn opa, oma en oom hebben voor het Nederlands team gespeeld. Mijn opa hoopte dat ik ging honkballen, maar nu is hij trots hoor." En terecht, want zijn kleinzoon mocht een volledige wedstrijd keepen, die het team met 1-2 won.

Dani speelde tot en met de E-jeugd bij sv Wippolder, waar hij gescout werd door ADO. Dani: "Dat kostte nog wat moeite, want ik keepte de ene week en voetbalde de andere week, op één of andere manier kwamen ze steeds in de verkeerde week kijken." Dani heeft nog steeds contact met zijn oude trainers bij sv Wippolder. Telkens als er weer een mijlpaal is, dan appt hij ze om het nieuws te vertellen. De keeper: "Daar ligt mijn basis, ik ben heel dankbaar wat ik daar geleerd heb."

Van ADO naar Ajax

Naast het keepen gaat Dani naar school op het Segbroek college, een school voor topsporters. Hij traint vier dagen per week en heeft op zaterdag zijn wedstrijden. Op de trainingsdagen wordt hij door ADO met een busje van school gehaald en na afloop thuis gebracht. Dani: "Ik heb geluk, want ik ben de eerste op de route". Op de club wordt naast trainen en eten ook huiswerk gemaakt. Ook dat gaat de jonge international goed af, want hij haalt prima cijfers in twee havo.De eerste transfer is inmiddels een feit voor Dani, want na de zomer begint hij als keeper bij Ajax. Toch wel een beetje een jongensdroom, want hij komt uit een echte Ajax-familie. Dani: "Toch was ik er als kind nooit zo mee bezig. Ik hoorde op de voetbal altijd vriendjes zeggen, dat ze later bij Ajax of Feyenoord wilden spelen, daar had ik nooit over na gedacht. Maar opeens kreeg ik een brief van ADO dat ik stage mocht komen lopen en toen begon het allemaal." De Ajax jeugdopleiding is één van de bekendste jeugdopleidingen in de voetbalwereld en heeft al vele toppers voortgebracht. Alles speelt zich af op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam. Er wordt daar getraind, gegeten en ook aan school gewerkt. "Ik ga gewoon het komende jaar bij Ajax weer heel goed mijn best doen", zegt de talentvolle keeper.

Wilt u iemand tippen voor sporter van de week? Stuur een mail naar redactie.dp@persgroep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden