Frank Koenen woont bij het Poptapark: "Het is heel leuk om hier te wonen. Poptahof is de wereld in het klein. Ik vind het belangrijk om in de wijk bezig te zijn, omdat je zo veel mensen kan betrekken bij hun directe leefomgeving. Iedereen wil in een leuke en bruisende wijk wonen, toch?"
Frank Koenen woont bij het Poptapark: "Het is heel leuk om hier te wonen. Poptahof is de wereld in het klein. Ik vind het belangrijk om in de wijk bezig te zijn, omdat je zo veel mensen kan betrekken bij hun directe leefomgeving. Iedereen wil in een leuke en bruisende wijk wonen, toch?" (Foto: indebuurt Delft)
Delftenaar van de week

Delftenaar van de week: Frank Koenen zorgt voor creatief Delft

De Delftse Maakweken staan weer voor de deur: in de meivakantie kunnen kids deelnemen aan creatieve workshops en maken jongeren en volwassenen een straattheatervoorstelling in het Poptapark. Een van de drijvende krachten achter deze creatieve week is Frank Koenen: "Ik vind het állerleukste om te zien wat voor impact onze projecten kunnen hebben op de lange termijn."

DELFT - Tijdens de Maakweken worden er een week lang workshops georganiseerd – van circustechniek tot dans, van kunstelmiddag tot percussieles. Hij is ook verantwoordelijk voor de Mooi Weer Spelen. Spelen En speelde hij een grote rol in het Delftse creatieve broedplaats dNA; bekend van o.a. Skatejam, LocalHeroes en Buitenspel. Sinds hij naar Delft kwam om te studeren is Frank verknocht aan de stad: "Ik woonde toen in Waddinxveen en in Delft leek er zoveel te beleven. Ik dacht: dit is een stad waar ik oud kan worden." Frank rolde bij toeval in het creatieve werk. Maar de passie zat er wel al in. "Op de basisschool organiseerde ik al een playbackshow. Het zit gewoon in mijn bloed."

Talent inzetten


Maar wat maakt het organiseren van dit soort projecten nou zo leuk? "Ik kies voor kunst, omdat je er zoveel mensen bij kan betrekken. Voor de schermen en achter de schermen, iedereen kan zijn talent inzetten. En anders bij sport is het doel niet om te winnen, maar om met elkaar gelukkig te worden", vertelt Frank. Het gelukkig zijn lijkt voor hem wel te gelden: "Ik ben trots op duizend dingen. Echt, ik ben steeds opnieuw tevreden. Maar als ik iets moet kiezen waar ik het meest trots op ben, is het dat zich bij dNA in twaalf jaar zoveel talent heeft kunnen ontwikkelen. Er zijn daar zaadjes gepland die nu uitgroeien."
Zo zijn de Maakweken een proeftuin voor Mooi Weer Spelen, die elk jaar in juni op de Markt plaatsvinden. "Ik vind het állerleukste om samen te werken en om te zien wat voor impact onze projecten kunnen hebben op de lange termijn. Het is geweldig als je jaren later hoort van iemand dat bijvoorbeeld een optreden hem of haar heel erg heeft geïnspireerd." Een mooi voorbeeld hiervan is danseres Amira al Rawi, die laatst met een eigen dansvoorstelling in Theater de Veste stond.

'Gewoon stug doorgaan'


Ondanks de tegenslagen die Frank tijdens de economische crisis tegen kwam, ziet hij de toekomst voor zijn evenementen zonnig in: "Ik vind dat je gewoon het beste moet halen uit wat er wél is. Gewoon stug doorgaan." Bovendien denkt hij dat Delft bij uitstek een stad is waar burgerinitiatieven kunnen slagen: "Er heerst een dorpsmentaliteit terwijl we wel een stad zijn en er is een hele grote gunfactor. Dat geeft denk ik een mooi klimaat om bruisende activiteiten te organiseren."

De Delftenaar van de week wordt gemaakt met indebuurt Delft. Tips? Mail naar delft@indebuurt.nl

Meer berichten