Bij Piet Vonk vind je alles voor op, aan en bij de fiets, plus de fietsen zelf. (Tekst en foto: Anita Boonewww.theatertaal.nl)
Bij Piet Vonk vind je alles voor op, aan en bij de fiets, plus de fietsen zelf. (Tekst en foto: Anita Boonewww.theatertaal.nl) (Foto: Anita Boone)
Een Klisje Lopen

Een Klisje lopen: Piet Vonk al 96 jaar 'goed van honk'

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Piet Vonk van rijwielsporthuis Piet Vonk.

'Ga niet van honk, zonder rijwiel van Piet Vonk'. Welke Delftenaar kent deze slogan niet? Het familiebedrijf bestaat nu 96 jaar en zit zo'n 85 jaar op deze locatie. De huidige Piet Vonk behoort tot de derde generatie. "Mijn opa is ooit met de zaak begonnen en ik leerde het vak van mijn vader toen ik zestien, zeventien was." Inmiddels heeft Piets zoon die leeftijd en ook hij werkt regelmatig mee. Het voordeel van een familiebedrijf? Piet: "Je begrijpt elkaar, je hebt aan een half woord genoeg. Trouwens, de enige werknemer die geen familie is, werkt hier ook al 25 jaar."
Piet Vonk heeft 250 fietsen op voorraad staan: alles van Gazelle, veel van Giant en diverse andere merken kinderfietsen, stadsfietsen, racefietsen, bakfietsen en elektrische fietsen. "Wat er niet staat, kunnen we bestellen." Voor reparaties is er de werkplaats en er is een ruime keus in fietspompen, zadels, bellen, fietskarren en fietskleding. Die ruime keuze is hun grote kracht, aldus Piets vrouw Corrie: "Als wij het niet hebben, zou ik niet weten waar je dan naartoe zou moeten." De locatie bevalt prima. "Met al die nieuwe zaken en het Vermeercentrum is de Voldersgracht een stuk levendiger geworden," vindt Corrie. "We werken ook graag samen," vult Piet aan. "Binnenkort staat een van onze fietsen een paar deuren verderop in de etalage van kookwinkel Het Pauwtje. Leuk toch?"

Rijwielsporthuis Piet Vonk
Voldersgracht 20
www.pietvonk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden