Drummer Rob Kramer hoopt aan de Papsouwselaan een cultuurcentrum te beginnen.
Drummer Rob Kramer hoopt aan de Papsouwselaan een cultuurcentrum te beginnen.

Cultuurcentrum in oud Blokkerpand?

DELFT - Afgelopen zondag werd in lege winkelpand Papsouwselaan 226a, de voormalige Blokker, even geopend voor bezichtiging. Delft Music Projects onderzoekt de mogelijkheid om in het pand een klein cultuurcentrum te beginnen.

"Delft heeft behoefte aan een proeftuin voor de kunsten", stelt initiatiefnemer en eigenaar van de naastgelegen muziekschool Popta!, Rob Kramer. "Een plek waar je uitgedaagd wordt om je talent te ontwikkelen door zelf en met anderen aan de slag te gaan. Waar je met elkaar kunt experimenteren met beeldende kunst, dans, zang, theater, circus, muziek, film en techniek, waar een welwillend publiek meekijkt als je je ideeën uitprobeert. En waar ook ruimte is om achter de schermen aan de slag te gaan, als technicus of als cateraar of in het kantoor als PR-medewerker of bijvoorbeeld als organisator."

Steun

Steun van politieke partijen en culturele en maatschappelijke instanties en van bewoners is nodig om het initiatief verder te helpen. Daarom was iedereen zondag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. AAnsluiten was er achter het pand, in Poptapark, het maandelijkse open podium POP. Met de Zambiaanse zangeres Alice Wamulume (Mama Africa) en drie grote saxofonisten: Nicko Christiaanse, Frits Katee en Paul Mundy. Het initiatief kan gesteund worden via het webformulier op de Facebookpagina 'Ik steun initiatief cultuurcentrum Delft'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden