Eigenaar Richard en winkelkat Kees zijn blij met hun vernieuwde Pet Needs. (Tekst en foto: www.theatertaal.nl)
Eigenaar Richard en winkelkat Kees zijn blij met hun vernieuwde Pet Needs. (Tekst en foto: www.theatertaal.nl) (Foto: Anita Boone)
Een Klisje Lopen

Pet Needs: meer plezier met je dier

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Richard Theijssen van Pet Needs.


DELFT - "Het begon toen we geen gratis plastic tasjes meer mochten meegeven aan de klanten," vertelt Richard. "Dat scheelde zo veel plastic, dat we ook op andere gebieden milieubewuster wilden zijn. Dus hebben we nu LED-verlichting, verpakken we onze vogelzaden in papier en is het speelgoed dat we verkopen voor vogels, konijnen en knaagdieren voortaan van natuurlijke materialen. We hebben ook andere merken voer erbij, zonder kunstmatige toevoegingen en zelfs medicatie op basis van kruiden." De klanten waarderen de nieuwe koers; zij letten zelf ook op duurzaamheid, op de gezondheid én – veel meer dan vroeger – op het welzijn van hun dier. Richard: "We hadden al een tijdje spellen voor honden en katten, maar nu ook voor konijnen en knaagdieren. De dieren moeten hun voer uit diverse holtes halen, zodat ze fysiek én mentaal actief zijn. Ze vertonen zo meer natuurlijk gedrag en blijven daardoor op de lange duur gezonder. En het is leuk om te zien wat jouw cavia, rat of vul maar in allemaal kan." De dieren die bij Pet Needs verkocht worden, worden uiteraard volgens de nieuwste inzichten gehuisvest. De cavia's en konijnen hebben een open bak op tafelhoogte. Rustiger dan op de grond, en je kunt ze nog makkelijker aaien ook. "Kinderen komen regelmatig kijken en zijn heel geïnteresseerd," vertelt Richard. "Ook in de hagedissen en slangen, want die zie je niet overal."
 

Dierenspeciaalzaak Pet Needs 

Choorstraat 49 

www.petneeds.nl

(Tekst en foto: www.theatertaal.nl)

Meer berichten