Bruun van der Stuut inspecteert het parcours van de Golden Ten Loop. Goedgekeurd! (Foto: Annemarie de Vries)
Bruun van der Stuut inspecteert het parcours van de Golden Ten Loop. Goedgekeurd! (Foto: Annemarie de Vries) (Foto: Annemarie Spiessens)
Sporter van de week

De bekende stem van de Golden Ten

Je zou hem bijna Mister Golden Ten kunnen noemen, Bruun van der Steuijt (65). Al jaren is hij speaker bij de dit geweldige Delftse evenement, georganiseerd door av De Koplopers, waar hij inmiddels 25 jaar lid van is. Met zijn aanstekelijk enthousiasme houdt hij het publiek bezig en zorgt dat de lopers de laatste meters nog net even een tandje bij zetten. Samen met collega-speaker Peter Hallensleben.

Door Annemarie de Vries

DELFT - "Het evenement bestaat al 30 jaar en wordt gedragen door vrijwilligers", vertelt Van der Stuut. De Delftenaar is ook betrokken bij de organisatie van het evenement, hij houdt zich bezig met de sponsoring en de PR. En niet zonder succes als je ziet hoeveel Delftse ondernemers betrokken zijn bij de Golden Ten. Bruun: "Ik zou het erg leuk vinden als behalve de ondernemers ook de bewoners langs de route meedoen, als ze bijvoorbeeld vlaggen, slingers en spandoeken ophangen. Zo wordt het echt hét Sportevenement van Delft." Het goede doel is belangrijk voor de sportman. "Tijdens de loop wordt er gecollecteerd voor de Roparun en er is een groep van 45 man op de been die geld inzamelt voor de ziekte van Huntington", vertelt hij. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Vrienden van de Bieslandhof, daarnaast is er een duurzame samenwerking van de Koplopers met Zorgboerderij Buitengewoon, Alzheimer Nederland en het Herman Broerencollege.

De naam Bruun van der Steuijt staat welhaast synoniem voor 'speakeren' bij een groot Delfts evenement. Dat opgeteld bij zijn hart voor het goede doel maakte dat de organisatie van Swim to Fight Cancer Delft hem afgelopen jaar vroeg als speaker. Hij treedt ook dit jaar op als ambassadeur en speaker bij dit evenement. Van der Steuijt: "Steeds meer besef je je hoeveel je van geluk mag spreken dat je goed gezond bent. Ik vind het vanzelfsprekend om iets terug te doen."

Aan het evenement doet een groep lopers van Samen Sporten mee, een project waarbij jongeren met en zonder beperking samen mee doen aan de Golden Ten loop. Elke jongere met een beperking loopt met een maatje. Ze trainen hiervoor bij av40. Van der Steuijt zélf geeft training. "De Golden Ten is echt voor iedereen" vertelt hij enthousiast: "voor jong en oud, met en zonder beperking, de jongste deelnemer is één jaar oud en de oudste 81." Deelnemers komen uit alle provincies, behalve uit Friesland, er zijn zelfs deelnemers uit Australië en uit de Caribbean. "Het wordt weer een mooi feestje voor Delft, ik heb er zin in."

De Trompper Optiek Golden Tenloop is op donderdag 25 mei (Hemelvaart). De is alleen plek op de kinderafstanden. De start en finish is aan de Burgwal. Aanvang: 12.00 uur. De Golden Ten start om 15.00 uur. Zie goldentenloop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden