Theatermaker Maartje de Boer woont 'gewoon' in Delft: "De auto staat voor de deur en er lopen kippen in mijn tuin."
Theatermaker Maartje de Boer woont 'gewoon' in Delft: "De auto staat voor de deur en er lopen kippen in mijn tuin." (Foto: in de buurt Delft)
Delftenaar van de week

Delftenaar van de week: Theatermaakster Maartje de Boer heeft kippen in de tuin

Maartje de Boer (28) heeft als helft van het muzikale duo Maartje & Kine heeft ze al twee theatertours gedaan, ze is tweewekelijks op Radio 2 te horen en stond op festivals als Lowlands en Oerol: "We begonnen als achtergrondmuziek op feestjes van 50-jarige dames."

DELFT - Maartje kwam in 2008 naar Delft toen zij aan het Conservatorium van Den Haag ging studeren. In het studentenhuis aan de Julianalaan ontmoette ze huisgenoot Kine. "We zijn er eigenlijk per toeval ingerold. Ik had nogal veel 50-jarige dames in mijn netwerk die achtergrondmuziek op hun feestje wilden. Dus dat ging ik doen met Kine. We speelden liedjes, maar we moesten wel een beetje praten tussendoor, want de muziekmap die we hadden viel de hele tijd uit elkaar. Dat ging eigenlijk best lekker. Maar ik had nooit gedacht dat dit mijn werk zou worden. Het is wel echt een droom die is uitgekomen."
Kennelijk bevielen de optredens van Maartje & Kine goed, want in minder dan tien jaar zijn ze min of meer bekende Nederlanders. Het duo speelt vier keer per week een muzikale comedyshow in het theater. Voor 80 of voor 500 man publiek. "Ik heb 200 theaters gezien. Echt élk dorp heeft er één. Ik ben soms verbaasd dat ik nog steeds nieuwe theaters tegenkom." Daarnaast zijn Maartje & Kine veel geziene artiesten op festivals en feestjes. Ook op Delftse evenementen, zoals Stukafest of de Museumnacht: "En onlangs nog als hologram tijdens Villa Arsenaal in het Armamentarium." Maar ook op grotere podia, zoals op Lowlands, DWDD en elke twee weken bij Gijs 2.0 op de radio. Hun liedjes hebben titels als 'Het leed dat Kerst heet' en 'The Sound of Wilders'.

Terriërs

Maartje en Kine werken 5 à 6 dagen per week samen, vaak bij Maartje thuis. "Mensen denken vaak dat de shows je werk zijn, maar daarnaast moet je nog heel hard werken. Wat dat betreft zijn Kine en ik net een soort terriërs. We gaan door tot het af is. We hebben ons ook voorgenomen om iets meer zonlicht te krijgen." Dat Maartje nog in Delft woont is best bijzonder. "Eigenlijk wonen alle theatermakers in Amsterdam. Misschien dat ik ooit wel naar Amsterdam verhuis, wat niet is kan nog komen natuurlijk. Maar ik vind het wel heel fijn hier. Dit huis, man! Wist je dat dit vroeger het huis van een van de eigenaren van de Gistfabriek was? Echt ideaal, de muren zijn zo dik dat ik altijd muziek kan maken en de baby in de kamer naast mij niet hoor huilen."

De Delftenaar van de week wordt gemaakt in samenwerking met indebuurt.nl/delft. Tips? Mail naar delft@indebuurt.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten