In negen dagen fietst Team Ride to Alpe D’Hu6 naar de Franse Alpen om vervolgens mee te doen aan Alpe d'Huzes. (Foto: Marc Wiek)
In negen dagen fietst Team Ride to Alpe D’Hu6 naar de Franse Alpen om vervolgens mee te doen aan Alpe d'Huzes. (Foto: Marc Wiek) (Foto: Marc Wiek)
Sporter van de week

Fietsend naar de Alpe d'Huzes

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die mee doet of heeft meegedaan aan de Alpe d'Huzes, het evenement waarbij deelnemers de Alpe d'Huez beklimmen om geld in te zamelen tegen kanker. Maar team Ride to Alpe D'Hu6 doet meer. 22 mei vertrokken zij vanuit Rijswijk om zo eerst te fiets 1200 kilometer naar de Franse Alpen af te leggen. De Rijswijkse wethouder René van Hemert gaf het startschot.

Door Annemarie de Vries

DELFT - Het team bestaat uit zes personen. Delftenaar Dennis Evers en Remco Kramer uit Den Haag zijn al meer dan veertig jaar bevriend. Remco den Haan uit Delft is de zwager van de andere Remco. Mike Snaaijer (Nootdorp), Jeroen Wolf (Rijswijk) en Edwin Aalders (Schiedam) maken het zestal compleet. Dennis: "Drie jaar geleden hebben we ook al eens zoiets gedaan, toen zijn we met vier personen naar de Mont Ventoux gefietst en hebben deze beklommen. We zamelden toen geld in voor de Stichting Stop Loverboys. Na afloop wisten we gelijk dat we zoiets nog eens wilden doen."

Bezemwagen

Remco Kramer vertelt wat er aan geregel bij komt kijken: "Mijn ouders rijden mee met hun camper, zodat ze ons onderweg van een natje en een droogje kunnen voorzien en mijn zus rijdt mee in haar auto met spullen die we onderweg nodig kunnen hebben. We hebben de overnachtingen al geboekt, dat voorkomt een hoop stress ter plekke." In 2014 deden ze acht dagen over de reis, dat betekende zo'n 170 kilometer per dag. Dat bleek wat teveel, zeker omdat ze vaak last van slecht weer hadden. Deze keer doen ze er daarom een dag langer over.

Op dinsdag 30 mei komen ze aan op de eindbestemming. Zo kunnen ze een dagje bijkomen voor ze aan de grote beklimming op 1 juni beginnen. Hoewel ze op 31 mei óók al een activiteit gepland hebben. Kramer: "We zijn dan vrijwilliger van Alpe d'Huzus, het zusje van Alpe d'Huzes. Dat is voor partners en begeleiders van de deelnemers die zelf ook graag een keer omhoog willen."

Avontuur

Evers: "Het gaat om het neerzetten van de prestatie, maar ook om het avontuur, het zelf de weg vinden, het doorgaan ondanks pijntjes. Daarom fietsen we naar de Alpen. Het is mooi om de reacties van de mensen onderweg te zien. Die kijken vaak vreemd op." Kramer: "En over het goede doel hoeven we het niet eens te hebben. Wie heeft niet iemand in zijn omgeving die met kanker geconfronteerd is. We willen met ons team een steentje bijdragen in de strijd tegen deze ziekte."

Bij de Alpe d'HuZes beklimmen deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op één dag, tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d'Huez om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Team Ride to Alpe D'Hu6 steunen kan via www.opgevenisgeenoptie.nl.

Meer berichten