Delftenaar van de week

Delftenaar van de week: lingeriemodel Shelley Baptiste reist de wereld rond

Als je Delftenaar Shelley Baptiste (28) voor het eerst ontmoet, zou je niet denken dat ze met haar 1.58 meter een internationale modellencarrière heeft met opdrachtgevers als Playboy, Hunkemöller en Glamour. Toch vliegt ze de hele wereld over voor haar werk als model. "Ik laat mensen in de kroeg altijd raden wat ik doe. Bij drie keer fout krijg ik een drankje: ik drink altijd gratis."

DELFT - Ondanks haar internationale bekendheid, wordt Shelley in Delft niet vaak herkend. Ze staat dan ook niet in veel Nederlandse bladen en reclames: "Als lingerie- en badmodemodel is er veel meer werk in België, Parijs, Duitsland en de VS. Ik heb hier wel een fotoboek gemaakt met oud-Playboydirecteur Jan Heemskerk. Daar ben ik wel trots op, ja." Shelley is vaak in de de VS te vinden. "Ik reis dan het hele land door. Overal zijn er fotografen die met me willen werken. Ik maak dan de meest bijzondere dingen mee: de ene keer sta ik in een woestijn te shooten, de volgende keer in de DJ booth met Hardwell. Dat is echt te gek. Ik vind het heerlijk om lekker met een kopje thee bij de visagist te zitten. Dan ben ik echt gelukkig."

Sneeuwbaleffect

Shelley's carrière begon tien jaar geleden, toen ze als circuitmeisje in Zandvoort werkte. "Het modellenwerk heb ik er tot drie jaar geleden een beetje bij gedaan; ik heb ook een zoontje van acht waar ik voor wilde zorgen." Maar toen besloot ze vol voor haar carrière als model te gaan. "Het was nu of nooit: als 'normaal' mens heb je tot je tachtigste om je dromen waar te maken, als model zijn je kansen na je 34ste bekeken. Ik ging mezelf profileren via Facebook en Instagram en binnen twee jaar zit ik op de 81.000 volgers. Dat zorgde voor een sneeuwbaleffect."

Droom

Shelley is altijd weer blij om thuis te komen. "Dan heb ik eindelijk tijd voor mijn zoontje Dani en mijn vriend. In het buitenland mis ik ook de Hollandse nuchterheid. Vooral in de VS sugarcoaten ze alles: als iets waardeloos is, zeggen ze: it's great, but… Verder vind ik het heerlijk om op de fiets te springen en in het centrum te zijn. Ik zit dan graag bij Café Belvedere of La Cubanita." Krijgt Shelley nooit rare reacties krijgt op het feit dat ze lingeriemodel is? "Ik heb het op de school van Dani heel lang stil gehouden. De meeste mensen reageren heel respectvol, gelukkig." En Dani? "Die roept gewoon dat zijn mama beroemd is, haha." Het model denkt al na over de toekomst. "Ik probeer nu zoveel mogelijk geld te sparen zodat ik over een paar jaar een lunchroom kan beginnen. Ik heb de hotelschool gedaan en die liefde voor de horeca zit er toch in. Dat is mijn droom."

De Delftenaar van de week wordt gemaakt ism. indebuurt.nl/delft. Tips? Mail naar delft@indebuurt.nl

Meer berichten