Manege de Prinsenstad is elf dagen lang de place to be voor iedereen die van paardensport houdt.
Manege de Prinsenstad is elf dagen lang de place to be voor iedereen die van paardensport houdt.

Genieten voor paardenliefhebbers

Delft is tien dagen lang het centrum van de Nederlandse paardentopsport. Van woensdag 7 tot en met zaterdag 17 juni organiseert Stichting Concours Delft in samenwerking met de familie Duijndam van de 5-sterren Manege de Prinsenstad het grote Rabobank Outdoor Concours Delft.

DELFT - De groots opgezette parcoursen bij de Prinsenstad geven Concours Delft een professionele allure en trekken jaarlijks vele topcombinaties vanuit het hele land. Ook komt jong talent volop aan de start. Bovendien zijn naast de klassieke springonderdelen nog andere vormen van paardensport te zien, zoals dressuur ten met Grand Prix-niveau en spectaculair teamspringen voor paarden en pony's. Daarnaast zijn er mooie feestavonden. Op en top genieten voor paardensportliefhebbers, voor zowel deelnemers als toeschouwers. De hippische dagen zijn ook live te volgen op www.uhorse.tv.
Vandaag, woensdag 7 juni, gaat het concours van start met de finale van de Delftse Dressuur Cup voor pony's. Daarna volgen twee dagen boordevol dressuur met onder andere op donderdag de Subli competitie voor jonge paarden en op vrijdag hoogstaande dressuur met de Grand Prix en kür op muziek voor paarden.
Tijdens het weekend van 10 en 11 juni is het vooral de beurt aan de ponycombinaties in de klasse B t/m ZZ. De zaterdag krijgt een speciaal tintje met het inmiddels fameuze Teamspringen. Hierbij gaan verschillende teams, die samengesteld mogen worden uit zowel paarden als pony's, met elkaar de sportieve strijd aan. De dag wordt afgesloten met een grote feestavond. Een belangrijk programmaonderdeel voor de pony's wordt de strijd op zondag 11 juni om de Regiobokaal in de klasse Z en ZZ.

Buitenpiste

De tweede week start op dinsdag 13 juni met een groot oefenspringen voor pony's en paarden. De volgende dagen verschijnen de paardencombinaties in de buitenpiste van Manege de Prinsenstad. Naast de klassieke springparcoursen krijgen de toeschouwers ook bijzondere rubrieken voorgeschoteld, zoals het landelijk gewilde podium voor talentvolle jonge rijpaarden op woensdag 14 juni. Dit is een competitie voor 4-jarige paarden in samenwerking met de Fokvereniging VWF Zuid-Holland West. Vrijdag en zaterdag kunnen de toeschouwers genieten professionele springsport. Het klapstuk van het laatste weekend is de zinderende Grote Prijs van Concours Delft in de klasse Z en ZZ op zaterdag 17 juni.
Toeschouwers kunnen met een hapje en drankje genieten van mooie en spannende spring- en dressuursport. De toegang tot het evenement op Manage de Prinsenstad is gratis.

Meer berichten