Guus met twee van zijn trainers. (Foto: Annemarie de Vries)
Guus met twee van zijn trainers. (Foto: Annemarie de Vries) (Foto: Annemarie de Vries)
Sporter van de week

Sporter van de week: Guus Verhaar (16) in training voor boksdebuut

Guus Verhaar (16) is het jongste lid van Boksvereniging Delft en vastbesloten succesvol bokser te worden. Anderhalf jaar geleden kwam hij aanwaaien. Zijn trainer vertelt: "Wij zagen meteen potentie in hem en namen hem onder onze hoede."

Door Annemarie de Vries

DELFT - De drie trainers van Boksvereniging zijn duidelijk trots op hun pupil. Guus deed mee aan een kennismakingswedstrijd voor de jeugd. "Dat is zonder knock-outs en je draagt een masker", vertelt Guus: "Het is echt om te kijken of je het wedstrijdboksen ziet zitten. Op de vereniging boks je altijd tegen een bekende, nu moest je opeens tegen een onbekende en er was publiek bij. Ik vond het best spannend, vooral van tevoren." Dus is Guus nu volop in training om aan een succesvol debuut te werken. Guus vertelt: "Bij boksen heb je niet elke week wedstrijden, zoals bij voetballen. Het zijn er maar een paar per jaar. We wachten nu af tot er een voor mij geschikte wedstrijd voorbij komt. Intussen zorg ik dat ik er klaar voor ben." Daarvoor traint hij drie keer per week bij de boksvereniging. Hij doet zowel techniektraining, als één op één in de ring tegen een iets sterkere tegenstander. Daarnaast werkt hij zelfstandig aan zijn fitheid en kracht, door te fietsen, hard te lopen en te fitnessen. Zijn trainer vult aan: "Het is nu belangrijk om spiermassa te kweken. Guus is echt super gemotiveerd." Dat Guus begon met boksen komt door een vakantie in Thailand. Guus: "Ik heb daar een proefles Thai Boksen gedaan. Dat vond ik echt heel gaaf. Maar boksen sprak me meer aan dan kickboksen. Dus toen ik thuis kwam ging ik op zoek waar dat kon in Delft en kwam ik hier terecht."

Geschrokken oma

De hele familie is inmiddels aangestoken. "Mijn moeder en zus zijn nu ook gaan boksen", vertelt de jonge bokser. Geen wedstrijden hoor, maar gewoon voor de conditie en de gezelligheid. Het is hier namelijk ook gewoon gezellig. Het is echt een leuke club mensen. Iedereen is hartstikke aardig voor me. Maar er wordt ook hard en gedisciplineerd getraind." Ook de oma van Guus is komen kijken bij zijn eerste wedstrijd, al was dat niet zo'n succes. Guus: "Ze was best wel geschrokken van al die klappen die ik kreeg en heel bezorgd. Toen ik de ring uit kwam kwam ze me gelijk een boterham brengen. Maar ik denk niet dat ze nog een keer komt kijken."

De trainingen van Boksvereniging Delft zijn in de gymzaal in de Nassaulaan 2b achter de blauwe deuren. De gymzaal wordt overdag door de Cornelis Musiusschool gebruikt, dus de boksring die achterin de zaal staat tijdens de trainingen wordt telkens door vrijwilligers op- en afgebouwd. Er is wel een eigen opslagruimte, waar ook leenmateriaal aanwezig voor wie een proeftraining wil doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden