De Midden-Delfland Dagen hebben afgelopen weekend 10.000 bezoekers getrokken.
De Midden-Delfland Dagen hebben afgelopen weekend 10.000 bezoekers getrokken.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Meditatie met Dennis Kivit

MIDDEN-DELFLAND - Begin de zomer met een ontspannen gevoel. Op 25 juni is er een zomers meditatieconcert met Dennis Kivit bij Op Hodenpijl. Muziek en meditatie nemen het publiek mee, weg van alle dagelijkse beslommeringen. Aanvang: 12.00 uur. Dennis Kivit daagt deelnemers in zijn begeleide meditaties uit hun grenzen op te zoeken en te overstijgen. Hij begeleidt hen met gitaarklanken naar de innerlijke stilte en zingt zijn eigen Nederlandstalige songs. Meenemen: gemakkelijke kleding, een matje, een vest/kleed, je meditatie-kussen of -bankje. Dennis Kivit trad op in het theater en op televisie, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied. Hij kreeg een gouden CD voor 'les Miserables' waarmee hij ook in Carré stond. Entree: €15,-. Reserveren: www.ophodenpijl.nl. Adres: Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft).

Kampvuur
muzikant

SCHIPLUIDEN - Zaterdag 24 juni is de Dag van de Kampvuurmuzikant. Op die dag spelen meer dan honderd muzikanten bij het kampvuur op 21 Natuurkampeerterreinen in Nederland. Ook natuurkampeerterrein de Grutto (Abtswoude 27) in Schipluiden doet mee. Vanaf 20.00 uur 's avonds strijden de muzikanten Bleu Trail, Kachel en Jerry Kooyman om de muzikale eer rond het kampvuur. Een jury maakt uit wie het beste is. Toegang gratis.

Nieuw Doppio Espresso

DELFT - De succesvolle espressobarketen Doppio Espresso heeft in Delft haar 32e vestiging geopend. De nieuwste espressobar is gevestigd aan de Hyppolitusbuurt 1, midden in het centrum van Delft. Onder de franchisevlag van Doppio Espresso begint ondernemer Parham Divsalar een trendy, strak maar sfeervol vormgegeven zaak waar service, kwaliteit en passie voor koffie de belangrijkste speerpunten zijn. Voor wie onder het genot van een goede koffie zijn e-mail willen checken of een plek zoekt voor een zakelijke lunch, beschikt Doppio Espresso over voldoende werkplekken, gratis WiFi en een grote hoeveelheid stopcontacten. Bij Doppio kunnen koffieliefhebbers binnen stappen om bij te kletsen, te genieten, tot rust te komen of te werken.

Molendag in Schipluiden

SCHIPLUIDEN - De Groeneveldse molen in Schipluiden doet zaterdag 24 juni van 9.00 tot 17.00 uur mee met de Westlandse Molendag. De molen is open voor bezichtigingen en er wordt gemalen. Daarnaast is er een fietstocht langs de molens van het Westland uitgezet. Ook de Delftse Molen de Roos doet mee. Hier wordt het evenement Koren op de Molen gehouden. Elders in de krant is hierover meer te lezen. Meer informatie op www.westlandsemolens.nl/westlandse_molendag_2017.htm

Delft MaMa pakt graffiti aan

DELFT - In speeltuin De Achtertuin op het Achterom naast de Hamtunnel is een met graffiti bekladde muur te vinden. Stichting Delft MaMa slaat dit jaar de handen ineen met Fonds1818, Delft Mozaïek en designer Claudia Latorre om Delft mooier te maken en deze muur te voorzien van een prachtig handgemaakt mozaïek. Om dit initiatief te realiseren is er €5000,- nodig. Stadsbewoners kunnen bijdragen door te doneren via de crowdfunding campagne 'Mozaiek voor Delft' en door zelf mee te mozaïeken. Het kunstwerk wordt onthuld in augustus of september. Delft MaMa is een stichting voor de integratie van internationale vrouwen en families in Delft. De organisatie viert dit jaar haar 10 jarig jubileum. Om dit te vieren willen de in Delft wonende internationale vrouwen en gezinnen aangesloten bij Delft MaMa, iets terug doen voor de stad. Doneren aan de crowdfunding campagne kan via www.voorjebuurt.nl/campaigns/mozaiekvoordelft/. Inmiddels is al ruim €1000,- van de €5000,- ingezameld.

De Ideale Drenkeling

DELFT - 12 september 2009 was een vreemde dag op Terschelling. De KNRM redde de zwaar onderkoelde Jelle Buning uit de golven van de Noordzee. Later die ochtend kwam voor de Delftse Gerrie Deelstra de hulp te laat. Zij was met een vriendin gaan zwemmen, maar liet het leven in de golven. Zeven jaar later besluit Jelle zijn ervaringen vorm te geven in een theaterstuk. Regisseur/toneelschrijver Nico van der Wijk bracht de verhalen van Gerrie Deelstra en Jelle samen in het toneelstuk De Ideale Drenkeling. Het werd een voorstelling die hoge ogen gooide op Noorderzon 2016 en al door het hele land een diepe indruk maakte op het publiek. Op 23 juni is de voorstelling te zien in het Rietveld Theater. Aanvang: 20.30 uur Toegang: €15,00. Kaarten reserveren via rietveldtheater.nl.

Schetsen
in Delft

DELFT - Kunstenares Joke Krul geeft zaterdag 24 juni de tekenworkshop Schetsen in Delft. De deelnemers schetsen en wandelen door Delft. Zo leren zij hun eigen stad met andere ogen bekijken. Joke: "Waar je anders aan voorbij loopt, blijf je nu staan en maak je er wellicht een mooie schets van. 's Middags gaan we de schetsen uitwerken." Locatie: Phoenixstraat 66 in Delft. Kijk voor meer informatie op http://jokekrul.blogspot.com.

Midden Delfland Dagen: 10.000 bezoekers

MIDDEN-DELFLAND - De Midden-Delfland Dagen hebben dit zonovergoten weekeinde ruim 10.000 bezoekers getrokken. Voorzitter Koos Karssen van de Midden-Delfland Vereniging spreekt van een groot succes. De feestelijke aftrap bij Hoeve Windlust van de familie Van der Kooij, onder de rook van Delft, trok zaterdag al veel volk. Voor wat alweer de negentiende editie was, met dit jaar als centrale thema duurzaamheid. Koos Karssen vertelde met trots dat de vereniging al 40 jaar bestaat en in deze jaren haar bestaansrecht bewezen heeft. Met dank aan de onvermoeibare inzet van vele vrijwilligers, ook in de aanloop naar het evenement. Voor het eerst trok de vereniging op met Stap uit je stad, opgezet door de Metropoolregio. Op de Markt in Delft maakte burgemeester Marja van Bijsterveldt fietsers wegwijs die op weg gingen voor een 'ontdekkingstocht' langs voorbeelden van energiebesparing, duurzame bouw, stadslandbouw in de stad richting het Midden-Delflandgebied.

Meer berichten