De Stadsclowns van Delft zijn onderdeel van Mooi Weer Spelen-programma van winkeliersvereniging De Klis.
De Stadsclowns van Delft zijn onderdeel van Mooi Weer Spelen-programma van winkeliersvereniging De Klis.
Een Klisje Lopen

Een Klisje Lopen: Straatkunst in de Klis tijdens Mooi Weer Spelen

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: festivaldirecteur Frank Koenen over het spontane 'off-festivalprogramma' van de Mooi Weer Spelen in winkelgebied de Klis.

DELFT - Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni is op de Markt én langs de gracht van het Vrouwjuttenland de 29ste editie van Straatkunstfestival Mooi Weer Spelen te beleven. Met dit jaar een heuse 'off-festival-
programmering' die min of meer spontaan is ontstaan. Frank Koenen: "Er is in Delft een aantal artiesten dat de Mooi Weer Spelen een warm hart toedraagt. Dankzij winkeliersvereniging De Klis kunnen wij hen een podium bieden. Een off-festivalprogrammering betekent dat het festival niet artistiek verantwoordelijk is voor de inhoud, maar wel blij is met deze extra optredens." Het off-programma in de Klis is op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. In de Choorstraat brengen Alex en Hélèn sferische kleinkunstliedjes en bestaand materiaal naar eigen interpretatie. Stadsclown Myrrhe Michorius en clown Sandy Taal zorgen als de JazzCityCats voor een vrolijke noot. Singer/songwriter Alexander Franken treedt op met zelfgeschreven liedjes en/of gedichten en Guill en Judith tonen hun jongleerkunsten. Tenslotte zijn de KunstKarakters van Something Extra niet te missen. Zij informeren het publiek over het programma van de Mooi Weer Spelen. De Mooi Weer Spelen-voorstelling in de gracht van het Vrouwjuttenland vindt zaterdag en zondag plaats om 13 en 15 uur. Het is een ode aan de humor van Laurel en Hardy.

Straatkunstfestival Mooi Weer Spelen: www.mooiweerspelen.nl

(tekst: Anita Boone, www.theatertaal.nl)

Meer berichten