Alle spelers gunnen Geert de bokaal van harte. (Foto: Annemarie de Vries)
Alle spelers gunnen Geert de bokaal van harte. (Foto: Annemarie de Vries) (Foto: Annemarie de Vries)
Sporter van de week

Sporter van de week: Geert Wouters wint 7 tegen 7 bokaal

Dit jaar ging de 7 tegen 7 bokaal van sv Wippolder naar Geert Wouters (53). Geert is al jaren één van de trouwste deelnemers en verzuimt bijna nooit, zelfs niet nadat in 2008 bij hem de Ziekte van Parkinson werd geconstateerd.

Door Annemarie de Vries

DELFT - Sv Wippolder begon al in 2006 met 7 tegen 7 voetbal. Dit spel is populair bij de leeftijd vanaf 35+. Je speelt op een half veld en slidings zijn niet toegestaan. Inmiddels heeft ook de KNVB dit opgepakt, maar sv Wippolder kiest ervoor om het bij een onderlinge competitie te houden. Het voordeel is dat je altijd thuis speelt op zondagochtend om 10.00 uur. Geert: "Voor mij is het geen optie om tegen een andere club te spelen, het is prettig dat je elkaar kent. Soms moet ik even op mijn hurken zitten omdat ik licht in het hoofd word. Mijn medespelers weten dat en spelen lekker door." De 7 tegen 7-winnaar heeft een rijk voetbalverleden, met zijn tweelingbroer speelde hij jarenlang op hoofdklasse-niveau bij het Goudse Soccerboys, waar hij ook de jeugd trainde. Wouters: "In die tijd was ik zeven dagen per week met voetbal bezig en heb ik zelfs het diploma Oefenmeester III gehaald." En passant liep hij de marathons van Amsterdam en Rotterdam. "Doordat ik zoveel voetbalde hoefde ik nauwelijks te trainen, ik had al een prima conditie." Inmiddels woont Geert Wouters met zijn gezin in Delfgauw. Toen zijn zoon ging voetballen bij sv Wippolder kwam hij in aanraking met het 7 tegen 7 voetbal, waar hij nu al jaren met veel plezier aan deelneemt. Naast zelf voetballen geeft hij ook training aan de mini-pupillen en is hij vrijwilliger in de paardensport bij Christa Hogendoorn Coaching en Hippique in Pijnacker.

Parkinson 

Geert probeert naast voetballen zoveel mogelijk te sporten: "Sporten is belangrijk bij Parkinson. Als je bewegingen herhaalt gaan ze in je geheugen zitten, waardoor ze makkelijker worden. Ik doe veel krachttraining, sta op de loopband en doe aan spinnen en skiën, dat laatste is een grote hobby van ons hele gezin." Naast alle sportactiviteiten is Geert eens per maand te vinden in het Parkinson Café in Delft. Geert: "Mijn broer sponsort het café met zijn bedrijf Blephex, dat een apparaatje importeert tegen droge ogen. Parkinson-patiënten hebben daar vaak last van." In 2015 onderging Geert een operatie. Er werden een kastje en electroden geplaatst, Deep Brain Stimulation heet dat. Hiermee wordt het trillen minder. Geert: "Ik ben ik er blij mee. Ik ben van 25 pillen per dag terug gegaan naar drie en kan nog lekker sporten." Iets waar zijn mede-spelers ook heel blij mee zijn, de bokaal wordt hem van harte gegund. Sv

Wippolder heeft komend seizoen nog plek bij 7 tegen 7. Wie interesse heeft, stuurt een mail aan wippolder7tegen7@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden