Het állerleukste aan twee weken DVA? Michelle: "Ik denk de reacties van de kinderen, als je aan het einde van de dag of de week de hekken sluit. Soms zijn er tranen omdat kinderen het héél jammer vinden dat het is afgelopen. Veel kinderen zeggen: tot volgend jaar, juf!"
Het állerleukste aan twee weken DVA? Michelle: "Ik denk de reacties van de kinderen, als je aan het einde van de dag of de week de hekken sluit. Soms zijn er tranen omdat kinderen het héél jammer vinden dat het is afgelopen. Veel kinderen zeggen: tot volgend jaar, juf!" (Foto: indebuurt Delft)
Delftenaar van de week

Delftenaar van de week: Michelle bezorgt Delftse kinderen een leuke zomer

Het is bijna vakantie en dat betekent voor veel Delftse kinderen dat ze weer even helemaal los kunnen tijdens de Delftse Vakantie Activiteiten (DVA). Een van de drijvende krachten achter dit bekende Delftse feestje is voorzitter Michelle Hoogland (26): "Soms zijn er aan het einde van de twee weken tranen, omdat kinderen het héél jammer vinden dat het is afgelopen."

DELFT - Van 10 tot en met 21 juli zijn er elke dag vierhonderd kinderen te vinden bij Sportpark Biesland in de Delftse Hout. Tijdens deze tien dagen is er van alles te doen: van levend stratego tot speurtochten, van uitstapjes naar de Kidsplayground tot aan snuffelen bij natuurcentrum de Papaver. Michelle is er met haar bestuur al maanden lang mee bezig. Ook voor haar is het Grote KinderZomerFeest (zoals de stichting het zelf noemt) niet meer weg te denken: "Ik begon als 16-jarig meisje als leiding. Ik zocht een bijbaantje en had echt geen zin om de hele zomer achter de kassa te zitten. Toen zag een advertentie in de krant dat DVA leiding zocht. Ik ben zelf als kind ook mee geweest dus ik weet hoe leuk het is." Inmiddels is Michelle opgeklommen naar voorzitter. "Volgend jaar wordt mijn tiende jaar bij DVA." Michelle is basisschooljuf en dat is helemaal te danken aan DVA. "Ik vond het zo leuk om met kinderen bezig te zijn, dat ik dacht 'waarom maak ik hier niet gewoon mijn werk van'", vertelt ze. Toch lopen er echt niet alleen maar 'juffen en meesters'. "We hebben allerlei mensen. Veel gymdocenten, maar bijvoorbeeld ook studenten bouwkunde. Dat maakt het een gezellig geheel. Het is een echte vriendengroep, maar wel met regels en structuur." De Delftse Vakantie Activiteiten bestaat volgend jaar 70 jaar. "Het bestaat al sinds 1948. Vlak na de oorlog was er geen geld voor leuke dingen in de vakantie, dus ontstond de Vakantieschool om kinderen bezig te houden." Ondertussen is DVA behoorlijk geprofessionaliseerd. En dan moest ook wel, anders had de stichting de financiële crisis waarschijnlijk niet overleefd. DVA werkt nu met een dagelijks bestuur en krijgt vanuit heel Delft steun. Dankzij die bijdragen kan DVA dit jaar 80 kinderen uit minderbedeelde gezinnen via de Vakantiebank een zorgeloze zomer bezorgen. "De Lelie komt een dag ijsjes scheppen, de Albert Heijn zamelt statiegeldbonnen voor ons in en verschillende Rotary's zetten goede doelen acties voor ons op. Het scheelt dat heel veel Delftenaren vroeger zelf als kind hebben meegedaan. Als we collecte lopen langs de deuren, krijgen we ook bijna alleen maar positieve reacties."

De Delftenaar van de week wordt gemaakt i.s.m. indebuurt.nl/delft. Tips? Mail naar delft@indebuurt.nl

Meer berichten