De Doorzakkers gaan het carnaval in Delft in heel Nederland promoten. Ze houden er een vlog van bij, waarmee ze mikken op 14- tot 18-jarige Delftenaren.
De Doorzakkers gaan het carnaval in Delft in heel Nederland promoten. Ze houden er een vlog van bij, waarmee ze mikken op 14- tot 18-jarige Delftenaren.

'Straks kent iedereen het Kabbelgat'

Carnaval? Wie denkt er in juli nou aan carnaval! Je zou je verbazen. Bij De Doorzakkers - de jongste carnavalsvereniging van Delft - denken ze aan bijna niets anders. Op 14 augustus gaan ze op tournee door het land. Zonder geld, maar met camera. Op zoek naar nieuwe vrienden.

Delft - Michael Schelfhout en Tristan Hamelink (20 en 21 jaar jong) willen met De Doorzakkers het Delftse carnaval een nieuwe impuls geven. Die hele viering in het Kabbelgat mag wat hen betreft best een beetje hipper. Dus is het hoog tijd om een nieuwe generatie Delftenaren warm te maken voor het verkleedfeest. Ook buiten de stad. Michael: "Carnaval is veel meer dan twee weken per jaar in de polonaise lopen. Voor ons wel. Ik ben in een carnavalsfamilie geboren en ik vind dat je het hele jaar door actief zou moeten zijn. Dat zie ik in Delft niet gebeuren en daarom gaan we het carnaval promoten."

Vlog

Michael en Tristan gaan samen met de zus van de laatste (Veerle) een week door de twaalf provincies toeren. Met camera, zonder geld. Het doel is vrienden te maken en zo Delft als carnavalsstad op de kaart te zetten. Tristan: "Mijn vader heeft een serie hints bedacht die we moeten volgen. We beginnen op de Markt en gaan van daaruit het hele land door. Voorbeeld: de vraag is 'Wat is de domste stad van Nederland?' Dan weten wij dat we naar Utrecht moeten om daar vrienden te maken voor De Doorzakkers. Zo gaan we het hele land door en we maken daar een vlog over op ons eigen Youtube-kanaal. Dat is te vinden onder de naam cvdedoorzakkers. We hopen dat zoveel mogelijk jongeren tussen 14 en 18 jaar dat bekijken en lid worden van onze vereniging." Klinkt leuk, maar... zonder geld het land door? "Dat is de uitdaging", lacht Michael. "We zullen moeten liften. Of buschauffeurs ompraten. En slaapplaatsen moeten ook gratis zijn. We hebben echt nog geen idee hoe het allemaal gaat lopen. Maar ik weet wel zeker dat we een heleboel plezier gaan beleven. Hopelijk kent straks heel Nederland De Doorzakkers in Delft!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden