Rick geniet nog even van zijn vrije tijd tot het drukke leven begint. (Foto Annemarie de Vries)
Rick geniet nog even van zijn vrije tijd tot het drukke leven begint. (Foto Annemarie de Vries) (Foto: Annemarie de Vries)
Sporter van de week

Burgering: Speler én Trainer

Rick Burgering (21) beleefde afgelopen jaar een geweldig seizoen bij Vitesse en hoopt dat komend jaar minimaal te evenaren en liever nog te verbeteren. Maar er wachten hem meer uitdagingen. Komend jaar wordt hij hoofdtrainer van de C-jeugd én hoopt hij af te studeren aan de Hogeschool van Rotterdam, richting Sportmarketing en Management. Rick: "Het wordt inderdaad wel een intensief jaar denk ik, maar ik krijg zoveel positieve energie van het voetbal en van het training geven, dat ik er alle vertrouwen in heb".

Delft - Het was Rick Burgering die afgelopen juni in de finale van de Haaglanden Cup alle drie doelpunten van Vitesse scoorde tegen Westlandia. Rick: "het was helaas net niet genoeg, want Westlandia scoorde er vier, maar ik ben geweldig trots op wat we als team gepresteerd hebben". Burgering doorliep bijna de hele jeugd bij Vitesse en ziet zichzelf als iemand met een echt Vitesse-hart. Bij de A maakte hij een uitstap naar Schipluiden, waar hij veel geleerd heeft en zeker geen spijt van heeft gehad. Maar zijn hart ligt bij Vitesse, dat voelde hij gelijk na terugkomst. "Ik ben niet de enige" vertelt hij: "Bijna de hele selectie bestaat uit Vitesse-jongens. Sommigen speelden al in het eerste toen ik nog pupil was. Dat maakt dat wij een hele goeie selectie hebben. Een ideale combinatie van jeugd en van ervaring. Ik leer heel veel van de ervaren spelers". Dat de jonge voetballer de uitdaging van het hoofdtrainerschap bij de C (tegenwoordig officieel JO<15 geheten) aan gaat komt ook voort uit zijn clubgevoel: "Als je echt zo'n gevoel hebt van: Dit is mijn club. Dan pak je dat soort dingen ook eerder op. Ik geef al vanaf 2011 training aan de E en de F en het afgelopen half jaar ook al bij de C zelf, dus veel jongens ken ik al vanaf dat ze heel klein waren. Het hoofdtrainerschap brengt wel veel meer verantwoordelijkheden met zich mee. Ik moet straks de selecties gaan doen wie in de C1 en de C2 komen en misschien daarover met ouders in discussie. Maar dat ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt. De meeste ouders ken ik ook al en ik krijg goeie begeleiding vanuit de club. Ik heb er enorm zin in." Alsof dat nog niet genoeg is hoopt Rick dit jaar ook zijn HBO-diploma te halen, daarvoor moet hij in de tweede helft van het jaar stage lopen. Rick: "Ik ga gelijk vanaf september op zoek naar een goeie stage. Ik wil echt een goeie stage vinden waar ik in de toekomst iets mee kan, dat mij een beeld geeft wat voor werk ik zou willen doen. Gelukkig woon ik nog bij mijn ouders thuis, zo houd ik tijd over om studie, voetbal en het hoofdtrainerschap te combineren. Dat gaat helemaal goed komen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden