De Zuidkolk vormt een uniek decor voor het Varend Corso. Duizenden Delftenaren kwamen er zondag samen. (Foto: N.J. van Soldt)
De Zuidkolk vormt een uniek decor voor het Varend Corso. Duizenden Delftenaren kwamen er zondag samen. (Foto: N.J. van Soldt)

'Unieke reclame voor toerisme Delft'

Zo trots als een pauw is ze. Voor Henriette Welle Donker was het Varend Corso 2017 een groot feest.

Delft - Namens de organisatie (en samen met collega Edith Vasbinder) was Henriette 'belast' met het reilen en zeilen op de Scheepmakerij en de Hooikade. "We hebben de bewoners vooraf alle ins en outs van die zondag verteld. En natuurlijk om hun medewerking gevraagd. Je moet je voorstellen: als er zoveel mensen voor je deur naar het Varend Corso komen kijken, dan heeft dat natuurlijk een impact. Maar alles is in goede harmonie verlopen. Iedereen vond het een fantastische dag!"

Het was ook een bijzondere dag. Twintig jaar Varend Corso is niet niks. Henriette Welle Donker: "Dit evenement is een unieke kans voor Delft om zich aan een groot publiek te presenteren. Als je ziet hoe snel de Hooikade en de Scheepmakerij de afgelopen jaren zijn aangepast aan het toenemende watertoerisme, dat is echt fantastisch. Bezoekers voelen zich steeds meer welkom in Delft. En ik weet van veel mensen die ik heb gesproken, dat ze hun vakantie speciaal op het Varend Corso en dus op een bezoek aan Delft hebben afgestemd."

Genieten

Samen met de overige toeschouwers genoot Henriette Welle Donker zondag van het fleurige schouwspel op het water. "Het is toch bijzonder dat elk jaar weer zoveel mensen al die energie in het Varend Corso steken? En dat zie je aan de boten. De ene is nog mooier dan de andere. Ik heb veel mensen langs de kant gezien die mee zongen en mee klapten met de muziek vanaf het water. Het was een heerlijke sfeer waar we met zijn allen heel erg trots op mogen zijn." En het wordt alleen nog maar beter. Henriette: "De komende jaren zul je zien dat de Spoorzone steeds meer zijn afronding bereikt. dat betekent dat er nog veel meer mogelijkheden komen om het watertoerisme naar Delft te stimuleren. Ik vind dat heel belangrijk voor een stad die haar rijkdom toch voor een groot deel aan het water dankt..."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten