Logo delftsepost.nl


Een van de foto's van Johan Rimmelzwaan bij Fotobister.
Een van de foto's van Johan Rimmelzwaan bij Fotobister. (Foto: Johan Rimmerzwaan)

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Fotowerk

Delft - Aan de fotowand van Fotobister te Delft hangen van zaterdag 23 september tot zaterdag 18 november foto's van Johan Rimmelzwaan, lid van Fotoclub FC'59 te Delft. Johan is eigenlijk een reisfotograaf, maar zijn voorkeur gaat uit naar straat-, evenementen-, en portretfotografie. Deze expositie toont portretfoto's uit Oosterse landen met een enkele zijstap naar andere onderwerpen. Openingstijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Adres: Voldersgracht 16.

Lezing tuin

Delft - Historische Vereniging Delfia Batavorum organiseert donderdag 21 september een lezing over de Botanische Tuin, die 100 jaar bestaat. De lezing wordt gegeven door Trudy van der Wees, auteur van het jubileumboek 'Het Groene Laboratorium, 100 jaar Botanische Tuin TU Delft'. Van oorsprong heette de tuin Cultuurtuin voor Technische Gewassen. Deze ontwikkelde zich van een tuin waarin industriële toepassingen van plantaardige materialen werden ontwikkeld, tot een groen laboratorium waar innovatieve en duurzame oplossingen worden bedacht voor maatschappelijke problemen, zoals de bestrijding van fijnstof of de rol van planten bij dijkverzwaring. De lezing is op donderdag 21 september in De VAK, Westvest 9 Delft. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum, voor niet-leden is de toegang € 5,-.

Symphonie

Delft - Op zaterdag 30 september speelt het Delfts Symphonie Orkest o.l.v.dirigent Peter Gaasterland werken van Brahms, Mahler en Dvorák. Pieter Hendriks (bas-bariton), die vele oratoria heeft gezongen en gewerkt heeft met onder meer het Concertgebouworkest en het Residentie orkest is de solist in Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler. Omlijst door de Tragische Ouverture van Brahms en de 8e Symphonie van Dvorák belooft dit een prachtig concert te worden. Locatie: Prinsenhof (Sint Agathaplein 1). Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: www.hetdso.nl. Toegang: voorverkoop: € 15.-, aan de zaal: € 18.-.

Cittaslow

Schipluiden - Zondag 24 september vindt bij Bezoekerscentrum Midden-Delfland (Tramkade 24b) Cittaslow Sunday plaats. Het programma wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland. Aansluitend kunnen de bezoekers deelnemen aan een rondleiding door de tuinen en een workshop over de bijenhouderij, luisteren naar Anton van der Marcke met zijn streekverhalen en genieten van streekproducten. Om 11.30 uur en 14.00 uur kan onder begeleiding van een gids een wandeltocht door Midden-Delfland gemaakt worden en er zijn fietsroutes beschikbaar. Om 13.30 uur verzorgt historicus drs. Jacques Moerman een inleiding over de historie van de locatie Op Hodenpijl en de Levende Buitenplaats. De hele dag vaart een pendelboot tussen het bezoekerscentrum en het centrum van Schipluiden. Het programma eindigt rond 16.30 uur.

Prostaatkanker

Delft - Het Reinier de Graaf Gasthuis, inloophuis Debora en de ProstaatKankerStichting organiseren een bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners op dinsdag 26 september van 16.00 tot 17.30 uur vier in Inloophuis Debora, Aart van der Leeuwlaan 9, 2624 PK Delft. Doel is ervaringen uitwisselen rondom prostaatkanker. Hebt u net de diagnose gehoord? Dan zit u vol met vragen en misschien spanningen en angsten. Is de diagnose al lang geleden gemaakt dan kunt u ervaringen met anderen delen. Opgeven via: inschrijven@inloophuisdebora.nl

Bazaar

Delft - In de Vierhovenkerk is op vrijdag 29 (van 19.00-21.30 uur) en zaterdag 30 september (10:00-14:30 uur) een grote bazaar, waar van alles te koop is. Er zijn appels, peren, bloemen, bloemstukjes en koffie met iets lekkers en zaterdag tussen de middag soep en broodjes. De Vierhovenkerk steunt met de opbrengst de volgende goede doelen: Kinderen in de knel (Afrika), Tandartsproject (Esteli/Zuid Amerika), Kunst in de Vierhovenkerk (t.b.v. wisselende tentoonstellingen), Zorgboerderij Buitengewoon (Delfgauw). Komt u ook? Er is voor elk wat wils en het wordt vast heel gezellig. Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50, 2625XN Delft.

Burendag

Delft - Zaterdag 23 september is het Nationale burendag! Zo ook bij Kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. Er wordt een rommelmarkt georganiseerd, er zijn roofvogels, er is een leuke speurtocht, kleurwedstrijd en als klap op de vuurpijl een springkussen! Los van de activiteiten op de kinderboerderij zullen er ook leuke activiteiten worden georganiseerd bij onze buren van Small Steps 't Spant. Zeker de moeite waard om even binnen te lopen!

Kruiden

Delft - Kruiden bieden vele voordelen. Al eeuwenlang worden kruiden ingezet voor gezondheid, persoonlijke verzorging, voeding en welzijn. Op zaterdag 23 september wordt het 10-jarig Herboristengilde jubileum gevierd in de Botanische Tuin in Delft. Tijdens het ochtend symposium verzorgen kruidendeskundigen uit binnen- en buitenland presentaties. Interesse? Meld je aan voor het symposium op goherbal@herboristengilde.nl! De kosten zijn € 75,- incl. koffie/thee/lunch/goodie bag, herboristenmarkt, workshops en demonstraties en toegang tot de Botanische Tuin. De middag staat in het teken van inspirerende workshops. Tijdens de herboristenmarkt leer je hoe stoomdistillatie van kruiden plaatsvindt en hoe je kunt verven met kruiden. Ook is er een kookboekpresentatie en je ontdekt hoe herboristen invulling geven aan het vak. Wil je alleen naar het middagprogramma, dan hoef je je niet aan te melden en betaal je € 7,50.

Lezing

Delft - Op de informatiebijeenkomst van de SSBO-ouderenbonden Delft komt Mevrouw Anita Vrij, verpleegkundig specialist ouderenzorg, vertellen wat de polikliniek Geriatrie in het Reinier de Graaf Ziekenhuis doet voor kwetsbare ouderen die meerdere aandoeningen hebben. Er wordt nauw samengewerkt met diverse specialismen, zoals neurologie, interne geneeskunde
fysiotherapie. De bijeenkomst is op donderdag 28 september in Het Trefpunt van de Bieslandhof, Beukenlaan 2, Delft. Toegang vrij. Aanmelden niet nodig.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox