Logo delftsepost.nl


Na een succesvolle eerste editie starten vier bridgeclubs – Gisolf, De Gaech, One Down Delft en Prometheus - starten op 2 en 4 oktober met een nieuwe beginnerscursus bridge.
Na een succesvolle eerste editie starten vier bridgeclubs – Gisolf, De Gaech, One Down Delft en Prometheus - starten op 2 en 4 oktober met een nieuwe beginnerscursus bridge.

Wat is er te doen in Delft?

College

Delft - Drs. Vreneli Stadelmaier geeft op 4 oktober voor Studium Generale in Delft een theatercollege onder de titel: Yes She's Smart. Het theatercollege is bedoeld voor jonge vrouwen die gaan afstuderen of net zijn afgestudeerd en richt zich op de noodzaak om voor de volgende stap in het vrouwelijke leven de verworven intellectuele bagage aan te vullen met de z.g. softskills. Het theatercollege wordt gehouden in de aula van het congrescentrum van de TU Delft. Het start woensdag 4 oktober om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Minibieb

Delft - Aan de Brahmslaan (38D) kunt u vanaf heden de nieuwe minibieb, speciaal voor kinderboeken, vinden. Lezen met kinderen is om verschillende redenen belangrijk en om daarom heeft TopSamen Kindercoaching deze minibieb neergezet. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Wormen?

Delft - Vandaag 27 september is er een demo over honden- en kattenwormen. Het belang ervan wordt duidelijk zeker als het gaat om de veiligheid van u en uw kinderen of huisgenoten. Tevens ontvangt u een eenmalige ontworming gratis. Denk aan uw huisdier en aan u zelf en maak er voor hen een extra dierendag van door ze te ontwormen. Tussen 12.00-16.30 uur bij Pet Needs Choorstraat 49.

Muziek

Delft - Op zondagmiddag 8 oktober wordt tussen 14:00 en 17:00 uur live muziek uitgevoerd in 14 historische panden aan de Oude Delft. In voornamelijk woonhuizen en andere locaties worden huiskamerconcerten met korte lezingen gegeven. Wetenschappers van de TU Delft en het Institute for Watereducation (IHE) vertellen gedurende 15 minuten op informele wijze over hun onderzoek, bijvoorbeeld over robotica en architectuur. Bij het onderwerp is passende muziek uitgekozen. Elke voorstelling duurt 45 minuten en wordt 3 keer uitgevoerd, zodat men tussen 14:00 en 17:00 uur maximaal 3 voorstellingen kan bezoeken. Een passe-partout kost €15, studenten, CJP- en Delftpashouders €10 en kinderen tot 13 jaar €5. Meer informatie: www.delftinovatie.nl.

Houtloop

Delft - Atletiekvereniging AV'40 organiseert op zondag 1 oktober De Houtloop door de Hertenkamp en Delftse Hout. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1 km op de atletiekbaan. De start is om 10.30 uur en de deelname gratis. Om 10.55 uur start de loop van de 3,5 km en die van 7 of 14 km om 11.00 uur. De deelname hieraan kost € 2,00. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 10.00 uur. AV'40 is gelegen aan de Sportring 12 achter de Sporthal Brasserskade. Douche-, kleed- en parkeergelegenheid voldoende aanwezig. Inlichtingen: Gerard Aarts 015-2565453 of www.av40.nl.

Zwemmen

Delft - Op zaterdagmiddag 7 oktober worden schoolzwemwedstrijden in het zwembad Kerkpolder gehouden om 14.00 uur. Gelijk met de wedstrijden zullen clinics en promotie-activiteiten worden gehouden. De leerlingen kunnen dan naast de onderdelen waar ze aan mee doen, óók deelnemen aan deze nieuwe activiteiten zoals life saving clinics en synchroon zwemmen. De bekers voor de Watercup estafettes zullen worden uitgereikt door burgemeester Marja van Bijsterveld. Publiek is welkom, toegang is gratis.

Concert

Delft - Op zaterdag 30 september 2017 geven de kinderen van de Tertsklas, Kwintklas en Octaafklas van de Koorschool Delft een concert in de serie Inloopconcerten van de Oude Kerk. De kinderen zingen een gevarieerd repertoire: liederen van Annie M.G. Schmidt, een aria van Handel en ook uit musical Oliver. Het concert begint om 14.00 uur. De toegang bedraagt € 5,-.

Spiegelkind

Delft - Van 2 t/m 8 oktober 2017 is het de landelijke week van de opvoeding. Praktijk Trotse Moeders organiseert daarom op donderdag 5 oktober van 10-11 uur een workshop Spiegelkind en van 20-21 uur een lezing over individuele opvoedopstellingen. Gratis, maar aanmelden is nodig. Locatie: Insulindeweg 262. www.praktijktrotsemoeders.nl

Zoekdienst

Delft - 'Ik heb wel geprobeerd te geloven, te bidden, maar ik merk niets van God'. Herkenbaar? Anderen ervaren God juist als aanwezig in hun leven. Hoe kan dat? In de zoekdienst van 1 oktober worden deze vragen eerlijk op tafel gelegd. Het thema komt terug in mooie liederen, stilte en gebed, gesprek en een interview met schilder en sneldichter Jan Jense. De zoekdienst begint om 13.00 uur in de Nieuwe Kerk en duurt een uur. Om 12.30 uur staan de deuren van de Nieuwe Kerk open voor een lunch.

Broodbeleg

Delft - Zou je eigenlijk wel graag iets anders op je brood doen dan pindakaas of appelstroop, maar weet je niet goed wat? En zou je graag wat meer groenten eten? In deze workshop leer je hoe je makkelijk gezond broodbeleg kan maken. Deelnemers gaan bij deze workshop allerlei spreads en dips maken voor op je brood of cracker. Mail naar info@wakame.nl. Kosten: € 40,-. Datum: 1 oktober, van 14:00 – 17:00 uur.

Expositie

Delft - In Galerie Terra Delft is Yuk Kan Yeung solo: "Eastern Echo" te zien van 30 september t/m 28 oktober. Het werk is geïnspireerd op haar periode in 2014 in China. Tekeningen worden getoond en een deel is verwerkt als papierpulp in porselein.

Bridge

Delft - Er staat een nieuwe beginnerscursus bridge en een vervolgcursus bridge voor spelers die kennis willen ophalen of uitbreiden. Beide cursussen, bestaande uit 12 lesavonden, starten op 2 oktober. Op de maandagavond is nog plek. Informatie en aanmelden via bridgecursusdelft@gmail.com.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox