Wat is er te doen in Delft en de regio?


Tributeband Boys Names Sue laat zaterdag 7 oktober muziek van Johnny Cash horen.
Tributeband Boys Names Sue laat zaterdag 7 oktober muziek van Johnny Cash horen.

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Koffieconcert

Delft - Camerata Delft en World Art Delft presenteren een serie koffieconcerten op zondagochtend. Het eerste concert, Musikalisches Vielerley, vindt plaats op zondag 8 oktober van 11.00 uur tot 12.00 uur. De titel is ontleend aan de gelijknamige bundel van Carl Philipp Emanuel Bach (inderdaad, zoon van) uit 1770. Composities uit deze verzameling worden in dit concert gecombineerd met muziek van vader Johann Sebastian, tijdgenoot Georg Philipp Telemann en de twintigste-eeuwse componist Hanns Eisler. Kamermuziekensemble Camerata Delft speelt fantasievolle concerten onder het motto: nieuw geluid in oude muziek. Adres: World Art Delft, Rotterdamseweg 205. Kaarten: € 17,50 inclusief koffie en lekkers. Reserveren: reserveren@cameratadelft.nl of 06-20328700.

Kopjesloop

Delft - Op zondag 8 oktober organiseert AV De Koplopers een Kopjesloop/Bedrijvenloop. Inschrijving voor de Kopjesloop kan vanaf 9.30 uur in het clubgebouw van korfbalvereniging D.E.S. - Sportpark Biesland. Jeugdloop start om 10.45 uur (kosten € 0.50). 5-10 en 15 km start 11.00 uur (kosten € 2,-). Info bij Hans Verbeek :015-2140539. Uitslagen: www.dekoplopers.nl.

Bazaar

Delfgauw - Zaterdag 7 oktober is er een grote bazaar, crea- en rommelmarkt in en nabij in kerkelijk centrum in Delfgauw. Vanaf half tien bent u van harte welkom. Er is van alles te doen en ook de inwendige mens wordt zeker niet vergeten.

Taalcafé

Delft - Iedere woensdag is er in het café van de VAK aan de Westvest 9 het Taalcafé. Een ontmoeting voor niet-Nederlandstaligen, die een avond Nederlands willen spreken. Iedereen is welkom, zowel anderstaligen als Delftenaren met Nederlands als moedertaal. Ook als je Nederlands nog niet zo heel erg goed is.

Vaartocht

Delft - Op vrijdag 20 oktober is er een herfstvaartocht vanuit Delft langs de Schie naar Overschie (bezoek aan Museum Oud Overschie) naar het Unesco Werelderfgoed /Van Nelle Museum (bezoek expositie inclusief kopje Van Nelle koffie) en naar Delfshaven. Op de terugweg krijgt men een rondleiding bij Porceleijne Fles (Royal Delft). Prijs: : €30,- pp / kinderen €12,50. Startpunt: Zuidkolk / Hooikade 13 "Bacinol 2" – Huszár. Meer informatie en aanmelden : 06-26668727 en via www.vannellewerelderfgoed.nl.

Johnny Cash

Delft - Op zaterdag 7 oktober zet de band 'Boys Named Sue' Café de V aan de Voorstraat op z'n kop met een spetterende Johnny Cash show. De heren, die allang geen boys meer zijn, zijn inmiddels de langst bestaande Tribute Cashband van Nederland. Ze spelen een afwisselend programma: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Vanaf 22.00 uur is het feest! Toegang gratis.

Stadstuinderij

Delft - Stadstuinderij BuitenLeeft wil een ontmoetingsplek creëren in de natuur. Op donderdag 5 oktober van 16:30 tot 18:00 uur is iedereen die geïnteresseerd is in eerlijk verbouwd eten welkom op Stadstuinderij BuitenLeeft, Middelweg 1a in Delft. Er wordt een rondleiding gegeven en informatie verstrekt over de zelfoogst-tuin, zelfoogst-abonnementen en hoe je oogstaandeelhouder wordt. Je mag vrijblijvend een groente proefoogsten. Heb je interesse? Aanmelden via info@buitenleeft.nl.

Verlichting

Delft - Op zaterdag 7 oktober helpt Repair Café Delft in samenwerking met de Lichtbrigade van de ANWB u met het controleren en repareren van de fietsverlichting. Ook worden remmen en bandenprofiel gecontroleerd. De vrijwilligers helpen u ook met andere kapotte voorwerpen. Reparaties kunnen op zaterdag 7 oktober worden aangeboden tussen 11:00 uur en 14:00 uur op twee locaties: Science Centre (Mijnbouwstraat 120) en Delfshove / Pieters Kamerhuis (Vorrinkplein 99). Meer informatie: www.repaircafedelft.nl

Longpunt

Delft - Dinsdag 10 oktober 2017 is er weer een Longpunt, dit keer verzorgd door een longfunctie-analist van het Reinier de Graaf. U bent van 14.00-16.00 uur welkom bij Longpunt Delft in Woonzorgcentrum "Die Buytenweye", Chopinlaan 9. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners. Zij zijn welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Parkeren: rechts achter "Die Buytenweye" om overlast in de buurt te voorkomen. Voor informatie: longpuntdelft@longfonds.nl.

Inloopconcert

Delft - Op zaterdag 7 oktober om 14.00 uur speelt het Blokfluitensemble van Huismuziek Delft een inloopconcert in de Oude Kerk. Het ensemble onder leiding van Stieneke Kamp bestaat uit 14 blokfluitisten. Zij bespelen alle soorten blokfluiten, van sopraan tot de 2 meter lange contrabas. Op het programma staat o.a. Renaissance-dansmuziek, barokmuziek van Händel en Boyce en een 11-stemmig stuk van Mendelssohn.

Havennatuur

Delft - De Vogelwacht Delft, het IVN en de KNNV organiseren in de winter elke 2e donderdag van de maand een lezing. Op donderdag 12 oktober 2017 is er vanaf 20.00 uur een lezing over 'tijdelijke' natuur in het havengebied van Rotterdam. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd naar het Natuur- en Milieucentrum De Papaver (Korftlaan 6, Delft), vol is vol. De haven van Rotterdam is een groot bedrijvengebied. Toch zijn er plekken die kansrijk zijn voor natuur, bijvoorbeeld wegbermen en terreinen die nog braak liggen. Jan Putters van het Havenbedrijf Rotterdam vertelt hoe daar wordt omgegaan met (beschermde) flora en fauna, en wat dat betekent voor de natuur.

Kinderspullen

Den Hoorn - Zoekt u goedkope kinderspullen of wilt u er juist vanaf? Kom dan naar de Kinderspullenbeurs het kleine P-rijsje in Den Hoorn, 7 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in de Rijstuin Woudseweg 26. Vooral kleding en speelgoed in de leeftijd tot 10 jaar, maar ook meubeltjes, fietsjes en boekjes. De opbrengst gaat naar de stichting Jarige Job en de activiteiten van de Woudtse Kerk. www.woudtsekerk.nl.

Meer berichten