Atelierroute van Delftse goudsmeden en uurwerkmakers

In het centrum van Delft zijn meerdere goudsmeden en uurwerkmakers gevestigd. U bent natuurlijk het hele jaar door welkom, maar op zaterdag 4 november zetten zij hun deuren extra wijd open met de atelierroute ‘Tijd voor Sieraad’. Kom langs en beleef het sieraad in al zijn facetten.

In haar werkplaats annex galerie in de voormalige zeepfabriek van Bousquet laat Froukje Idsardi zien hoe haar opleiding in Scandinavië doorwerkt in haar ontwerpen, terwijl Xue Mei aan het Vrouw Juttenland juist inspiratie put uit de natuur en de Chinese filosofie. Waar de ontwerpen van Annelies Schröder aan de Voldersgracht organisch van aard zijn, toont M edelsmeden & design aan de Hippolytusbuurt juist strak vormgegeven sieraden. De werkbank van Lies de Vooght heeft een prominente plek in mixstore Offline is the New Black, terwijl Maaike Kroon u verwelkomt in haar intieme atelier aan het Rietveld. Verder doen er dit jaar maar liefst twee uurwerkmakers mee: natuurlijk stadsuurwerkmaker Van Loenen aan de Markt, maar ook het nieuwe atelier van Holthinrichs Watches in een mooi oud pand aan de Lange Geer is open. Hier kunt u zien hoe Michiel Holthinrichs ambachtelijk handwerk combineert met 3D printtechnologie.

Bij iedere deelnemer is op 4 november iets bijzonders te zien of te doen. Van Loenen toont bijvoorbeeld een bijzondere collectie vintage horloges, die nog te koop zijn ook. Anderen hebben gasten uitgenodigd. Froukje Idsardi ontvangt Su Kroker met haar gebreide sieraden en bij M edelsmeden & design zijn Maarten Versteeg en Aletta Teunen te gast. Maarten laat u op een verrassende manier kennis maken met collectie van sieradencollectief U&I, terwijl Aletta u alles kan vertellen over haar collectie geïnspireerd op typisch Hollandse grachtenpanden.

Kortom: kom langs tijdens Tijd voor Sieraad, laat u verrassen en verleiden door een veelheid aan stijlen en inspiratiebronnen, maar vooral door de gedeelde liefde voor het vak.

Tijd voor Sieraad
4 november, 11.00-18.00
www.facebook.nl/tijdvoorsieraad

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten