Logo delftsepost.nl


Er is voor kinderen genoeg te beleven tijdens de herfstvakantie in De Papaver.
Er is voor kinderen genoeg te beleven tijdens de herfstvakantie in De Papaver.

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Bazaar

Delft - Donderdag 26 oktober bent u van harte welkom bij de BAZAAR in de Bethlehemkerk (Floresstraat 2, Delft) tussen 10:00 en 17:00 en 's avonds tussen 19:00 en 21:00. Er is een grote rommelmarkt met tweedehands spullen, fruit en planten. De oliebollen zijn weer te koop. Voor de gezelligheid kunt u een kopje koffie drinken met iets lekkers in de cateringhoek. Natuurlijk is er het Rad van Fortuin, u maakt kans op schitterende prijzen. De opbrengst komt voor 50% ten goede aan stichting Good News Friend. Deze stichting ondersteunt de armen in Nepal na de heftige overstromingen afgelopen zomer. Met de andere helft van de opbrengst wordt er bijgedragen aan de restauratie van de Nieuwe Kerk. Contact: bazaar@binnenstad-vrijenban.nl

Wonen voor vijftigplussers

Delft - Op zaterdag 21 oktober van 15.00 tot 17.00 uur organiseert Nevel Nemas een open middag. U kunt zelf de prachtige levensloopbestendige woningen zien. En de bewoners vertellen hoe zij als actieve vijftigplussers wonen in een woonvereniging in de Harnaschpolder. Adres: Tuindersvaart 62 A, Delft. Info: www.Nevel-Nemas.nl

Studiekeuze

Den Haag - Op dinsdag 24 oktober van 16.00 tot 20.00 uur organiseert ROC Mondriaan een opleidingenmarkt aan het Leeghwaterplein 72, Den Haag. Wil je langskomen? Meld je aan via rocmondriaan.nl. Tijdens de Mondriaan Markt hebben alle opleidingen een informatiestand ingericht en voorlichters geven je gericht antwoord op je vragen. Je kunt een interessetest maken en je gelijk aanmelden voor een opleiding. Kom voor studiekeuzeadvies en informatie over de diverse opleidingen naar het Mondriaan Studie- en Loopbaancentrum aan de Waldorpstraat 41, Den Haag. Meer informatie: rocmondriaan.nl

De Papaver

Delft - Of het in de herfst nu lekker weer is of niet, bij duurzaamheidscentrum De Papaver kun je altijd leuke dingen doen. Er zijn allerlei speurtochten en andere activiteitenpakketten te krijgen. Zoek en beantwoord bijvoorbeeld de vragen van 'Raad het dier', doe de speurtocht bij de tentoonstelling 'Speuren naar sporen' of ga op pad met de herfstwaaier vol weetjes en doe-tips. Daarnaast kun je in de herfstvakantie aan verschillende workshops meedoen. Woensdag de 18e kun je tekenen met een veer en inkt van galappels en donderdag 19 oktober staat het populaire braakballen pluizen op de planning. Aanmelden is niet nodig, kinderen vanaf 6 jaar kunnen gewoon binnenlopen tussen 14.00 en 16.00 uur. De workshops duren ongeveer een half uur en kosten € 3,- per kind. Meer informatie op www.papaverdelft.nl.

Fietsverlichting

Delft - Van 16 oktober t/m 20 oktober kun je tussen 11.00 - 16.00 uur gratis je fietsverlichting laten nakijken bij de 2wielerij, Taj Mahalplaats 18 in Delft.

Bestuurslid

Delft - Humanitas Delft, Rijswijk en Pijnacker/Nootdorp zoekt twee nieuwe bestuursleden. Humanitas helpt mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zo zijn er maatjes voor psychiatrisch patiënten en is er hulp voor mensen bij financiële administratie en rouw- en verliesbegeleiding. De inzet voor de nieuwe bestuursleden is ongeveer 4 uur per week. Het is vrijwilligerswerk en de voldoening die je ervoor krijgt is onbetaalbaar! Voor meer informatie: www.humanitasdelft.nl. Heb je interesse, neem dan contact op met voorzitter Carla Jonquiere via info@humanitasdelft.nl of bel via 06-14368454.

Meet & Greet

Delft - De jeugd weet waar we het over hebben als we vertellen dat de Musers van Musical.ly naar Winkelcentrum De Hoven komen. Op woensdagmiddag 18 oktober komen de bekende sterren Anne Jet, Nikki en Bente van Katwijk een kijkje nemen in winkelcentrum de Hoven. Pak deze kans om ze te ontmoeten en krijg tips en tricks om je eigen musical.ly skills te verbeteren. Anne-Jet, Nikki en Bente van Katwijk zijn bekend via het socialmediakanaal Musical.ly. Voor wie een beetje hulp nodig heeft: dit is een zing- en playbackapp, waarmee je zelf videoclips kunt maken. De sterren gaan graag met iedereen op de foto, dus neem je telefoon of camera mee! De Meet & Greet is op het plein bij Mirell en start om 13.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Er is nog een rage, namelijk 'slijm' maken. Tussen 13.00-17.00 uur is er een workshop, waar je gratis slijm kan komen maken in de Hoven.

Bingo

Delft - Zaterdag 21 oktober is er een gezellige bingo-avond in buurthuis De Wending (Raamstraat 67). De zaal is open om 19.00 uur. De bingo begint om 20.00 uur. Parkeren is gratis op het terrein van het Stanislascollege aan de Pootstraat.

Expositie

Delft - Van 27 oktober tot en met 1 december exposeert Galerie Inkt Delft het werk van Marianne Aulman. In het werk van Aulman wordt haar passie voor reizen gecombineerd met haar liefde voor tekenen en schilderen. Zij is geïnspireerd door de rijke cultuur van landen zoals Italië, Griekenland, Spanje, Egypte en India. Marianne Aulman maakt ook schilderijen van dames in historische kostuums. Met haar herinneringen aan de mooie Zeeuwse zomers van haar jeugd heeft ze een serie warme portretten geschilderd. Haar veelzijdigheid komt goed tot uiting in haar kunstwerken. Naast schilderijen en litho's maakt ze ook tassen en sieraden. Op zaterdag 28 oktober is Marianne zelf in de galerie aanwezig!

Getuigenis

Delft - Laat u inspireren door getuigenissen van mensen die vertellen over hoe zij Gods hulp op een bijzondere manier hebben ervaren in hun leven. Luister naar het wonderlijke verhaal van Ronnie Maria. Een ex-gevangene en ex-drugsverslaafde, een ex-TBS'er die nooit meer vrij had moeten komen. Nu is hij zelfstandig ondernemer en voorganger van een evangeliegemeente in Nieuwegein. Kom en luister hoe deze verandering tot stand kwam. Er is ruimte tot het stellen van vragen. Ronnie Maria vertelt zijn verhaal. Zaterdag 21 oktober om 20.00 uur bij de Evangeliegemeente De Deur Delft, Zuiderweg 80.

Reageer als eerste
Meer berichten