Logo delftsepost.nl


Marjan Berk bij Theater Overdag (Foto: Ernie Enkelaar)
Marjan Berk bij Theater Overdag (Foto: Ernie Enkelaar) (Foto: Rietveld theater)

Wat is er te doen in Delft en omgeving?

Marjan Berk

Delft - Ze was eerder bij Theater Overdag: Marjan Berk, de onverwoestbare koningin van het korte verhaal waarin ze feilloos met humor en zelfspot de finesses van het dagelijks leven bloot legt. Berk was jaren werkzaam in cabaret, toneel, musical, film en televisie. Ze schreef meer dan honderd scenario's, o.a. voor Vrouwenvleugel, waar ze in 1994 de Gouden Televizier-ring mee won. In 1981 schreef ze haar eerste boek, gevolgd door meer dan 40 romans, verhalen en kinderboeken. Als oudste vrouwelijke columnist van Nederland schrijft ze columns voor o.a. het AD en Margriet. Ze is nu te zien in haar nieuwe voorstelling: 'Marjan Solo'. Locatie: Rietveld Theater, Rietveld 49, Delft. Datum: donderdag 9 november om 14.30 uur. Reserveren: www.rietveldtheater.nl - klik op kaarten.

Columns

Delft - Columns... Ze staan in alle kranten en tijdschriften. Ook op websites kom je ze steeds meer tegen. De onderwerpen lopen uiteen van politiek tot die rare gewoontes van mannen. Wil jij zelf een column leren schrijven? In deze workshop bij de VAK zet je de eerste stap tijdens een dagworkshop. Je leert hoe je een column opbouwt en welke literaire middelen je kunt gebruiken. Daarna zoek je een onderwerp waar je een duidelijke mening over hebt. En dan ga je schrijven. Je eerste prikkelende column. Je zult merken hoe leuk het is om een column te schrijven! De workshop wordt gegeven door onze eigen columnist Marcel de Jong op 27 oktober en 24 november. www.vak-delft.nl

Concert

Delft - Op vrijdag 27 oktober voert Zangvereniging St. Michaël samen met Vivace en het orkest St. Michaël het oratorium Saul van J.F. Händel uit in de Maria van Jessekerk, Burgwal 20 te Delft. Het geheel staat onder leiding van dirigent Koos van Beurden. Aanvang: 20.00 uur. De toegangsprijs is € 20,- inclusief koffie of thee. Kaarten zijn te koop via www.zangvereniging-sintmichael.nl.

Bijbelquiz

Delft - Maandag 30 oktober vindt de Delftse Bijbelquiz plaats, naar het voorbeeld van de Nationale Bijbelquiz. Voor iedereen die de Bijbel interessant vindt en zijn/haar kennis eens wil testen! De quiz vindt plaats in de Oud-Katholieke Kerk, Bagijnhof 21. De kerk is vanaf 19.30 uur open en koffie/thee staat klaar. De quiz begint om 20.00 uur en is rond 22.00 uur afgelopen. Presentatoren zijn dit jaar pastoor Robin Voorn (Oud-Katholieke Kerk) en ds. Marco Visser (Vierhovenkerk). Deelnemers kunnen individueel of in een zelf gevormd teamverband meedoen. De quiz bestaat uit een aantal rondes van meerkeuzevragen vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. Zowel voor het winnende team als voor de individuele winnaar is er een prijsje en een wisseltrofee. De Bijbelquiz is voor alle leeftijden! Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie. Opgeven kan bij Adri de Visser, tel. 015-7850736 of e-mail a3devisser@hotmail.com.

LaDress

Delft - Op 30 oktober komt LaDress, met haar pop-up concept LaDress Boutique, naar Hampshire Hotel. Dus ben jij op zoek naar het perfecte jurkje? Neem je vriendinnen mee, drink een drankje en pas alle modellen om jouw perfecte LaDress te vinden. Een jurkje waarin je er niet alleen geweldig uitziet, maar waarin je je altijd en overal fantastisch voelt - of je nu een zakendiner hebt of een dag aan het strand doorbrengt. Tussen 13:00 – 21:00 uur in het Hampshire Hotel (Koepoortplaats 3, Delft).

Krachtsport

Delft - Delftenaar en oud-Olympiër Piet van der Kruk houdt voor Historische Vereniging Delfia Batavorum een lezing over de geschiedenis van de krachtsport, die in Delft sinds 1848 wordt beoefend. In dat jaar werd de Delftsche Studenten Scherm-, Gymnastiek- en Athletiek- Vereeniging ODIN opgericht. Vanaf 1890 werd ook buiten de kring van studenten krachtsport beoefend. In 1896, het jaar van de eerste Olympische Spelen, werd de Delftsche Athletenclub opgericht. Die kreeg later de naam van de beroemde Duitse sportman Sandow. Deze vereniging bestaat nog steeds onder deze naam. Vorige eeuw werden in Delft nog enkele krachtsportverenigingen opgericht in verschillende Delftse accommodaties met elk hun eigen verhaal. Piet van der Kruk gaat hier op in en op zijn deelname aan de Olympische Spelen van Mexico in 1968. De lezing vindt plaats op donderdag 26 oktober in De VAK, Westvest 9 Delft. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum en €5,- voor niet-leden.

Vier koren

Delft - Op zaterdag 28 oktober om 14.00 uur organiseert de Federatie van Delftse Zangkoren haar jaarlijkse 'Korenpresentatie' in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal. Vier koren laten van zich horen. Vrouwen Kamerkoor Delft staat o.l.v. Steven van Wieren en zingt wat men leuk vindt en wat de dirigent verantwoord vindt. Nieuw Kamerkoor Delft heeft een nieuwe dirigente, Angelici Ploka, en zingt moderne klassieke muziek. Kamerkoor 'Tourdion' staat o.l.v. Serena Jansen. Zij zingt werken van Banchieri en liederen van componist Schein. New Sound wordt gedirigeerd door Richard FitzHugh. New Sound is een groot koor van vijftigplussers en zingt pop- en musicalarrangementen. Gratis loop in concert. www.federatie-van-delftse-zangkoren.nl

Klaverjassen

Delft - Donderdag 27 oktober vindt de 2e ronde plaats van de najaarsserie klaverjassen bij Redeoss (R.de Graafweg 1, Delft). Aanvang: 19:30 uur. Er zijn leuke prijsjes te winnen met het klaverjassen en met de loterij. Een serie van vier rondes eindigt op donderdag 21 december. Aanmelden ter plekke of via aad@redeoss.nl of 015-2560965.

Duurzaam huis

Delft - In een vooroorlogse woning heb je wel eens last van vocht en tocht. In november geven Reimarkt adviseurs i.s.m. de gemeente op verschillende gratis advies en meer informatie over de mogelijkheden voor het duurzaam verbeteren van de woningen uit Hof van Delft. Op 2 november is er een pop-up winkel van 12.00-18.00 uur in Buurthuis de Wending, Raamstraat 67, waar adviseurs aanwezig zijn. Op 11 november is er een spreekuur financiering van 10.00 tot 14.00 uur in de SNS Winkel, Troelstralaan 39. www.reimarkt-delft.nl/hofvandelft

reageer als eerste
Meer berichten