Logo delftsepost.nl


Het Delftse studenten muziekgezelschap Krashna Musika is te beluisteren in Scheveningen
Het Delftse studenten muziekgezelschap Krashna Musika is te beluisteren in Scheveningen (Foto: Samenwerkingsconcert)

Wat is er te doen in Delft en Omgeving?

Creamiddag

Delft - Maandag 6 november organiseert de Delftse Gehandicapten Vereniging een creamiddag met een workshop cadeaudoosjes maken in wijkcentrum de Hofstee. Aanvang: 13.00 uur. Einde: 16.00 uur. Koffie en thee staan klaar. Aanmelden: dgv.delft@outlook.com.

Schilderen

Delft - Joke Krul geeft de schilderworkshop 'Luchten, de zee...' op za. 18 & 25 nov. Hoe schilder je de schoonheid van de zee? Fascinerende wolken, de rollende branding, het zachte zand...De workshop is geschikt voor beginners en iets gevorderden. De kosten zijn €50,- (€15,- voor materiaal), inclusief koffie, thee en lunch. De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Informatie en aanmelden: 06-44092829 of jokekrul@noknok.nl. Locatie: Phoenixstraat 66. http://jokekrul.blogspot.com

Fotografie

Delft - In de tentoonstellingen Me, Community & Mass / Photography in Kadmium staan drie fotografen centraal die elk op eigen wijze vragen oproepen rond dit thema. Het gaat over groepen op de vlucht voor oorlog en droogte gefotografeerd door Arie Kievit. Zilveren Camera 2017 winnaar Cigdem Yuksel maakte een serie aangrijpende portretten van kinderen als goedkope arbeidskrachten. Cleo Campert fotografeerde voor 'ondertussen in het westen' mensen op festivals. De landschappelijke taferelen zijn bijna uitwisselbaar met de beelden van vluchtelingenkampen van Arie Kievit. De tentoonstelling is te zien tot 26 november.

Natuurwerkdag

Schipluiden - Wilt u werken aan onderhoud van wilgen en essen? Doe mee aan de natuurwerkdag! Knotwilgen zijn beeldbepalend en sieren het landschap in Midden-Delfland. Het knotten van bomen is van belang voor het behoud. Wordt een boom niet onderhouden, dan kan hij zo ver doorgroeien dat hij tijdens een storm kapot- of omwaait. Wie tijdens de natuurwerkdag kennis wil maken met het knotten is bij werkgroep Wolf van harte welkom (locatie Abtswoude 62 Schipluiden). Aanmelden via www.natuurwerkdag.nl/locatie/schipluiden-abtswoude-62. Er wordt gewerkt van 10.00 tot 15.00 uur. Tussendoor is er koffie, soep en een broodje.

Samenwerking

SCHEVENINGEN – Het Haags Toonkunstkoor en het Delfts Studenten Muziekgezelschap Krashna Musika geven op 10 november om 20:15 onder leiding van dirigent Daan Admiraal een concert in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Samen voeren zij het vioolconcert in D van Igor Stravinsky uit met violist Amarins Wierdsma, wiens vader 25 jaar voor het Haags Toonkunstkoor stond. Gloria van Francis Poulenc met sopraan Charlotte Houberg brengen het sensationele Magnificat van John Rutter. Combineer een energiek muziekgezelschap vol studenten en een gevestigd ervaren koor en je krijgt een unieke samenwerking waarin muzikale creativiteit en vernieuwing centraal staan. Kaarten kosten €12.50 voor t/m 27 jaar, €26.50 voor UITpashouders en € 28.00 voor overige bezoekers en zijn verkrijgbaar op www.zuiderstrandtheater.nl

Speelgoedbeurs

Pijnacker - Zaterdag 4 november van 9-12 uur organiseert Speelotheek Harlekino haar jaarlijkse grote speelgoedbeurs. Op de beurs kunt u speelgoed verkopen en kopen. De beurs is in de scholen Ackerweide en Bonte Tol aan de Gantellaan in Pijnacker. Toegang is gratis. U kunt tot 2 november digitaal een verkoopnummer aanvragen op www.speelotheekharlekino.nl. Hier leest u ook de spelregels en verkooptips. Van de opbrengst van het verkochte speelgoed gaat een deel naar Speelotheek Harlekino. Volg het laatste beursnieuws via Facebook.com/speelharlekino

Kerkviering

Delft - Zondag 5 november is er om 11.00 uur in de Adelbertkerk (Voorhof) een kerkviering voor jong en oud. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door jeugdensemble "Embrace the Rythm". Tijdens deze viering worden een aantal nieuwe liederen gezongen, dus belangstellenden worden gevraagd om 20 minuten eerder in de kerk te zijn. Er worden nog mensen (ook jongeren!) gezocht voor het gelegenheidskoor dat op zaterdag 4 november van 16.30-18.00 uur de liederen vooraf instudeert (in Gezondheidscentrum 'Brahmslaan 4').

Vermeer

Delft - Over Vermeer is weinig bekend. Wat deed Vermeer als hij zo weinig schilderijen heeft gemaakt? Wat moeten we over Vermeer vertellen? Daarom zag het toenmalige college van B en W niets in de plannen van van Leeuwen voor een Vermeer Centrum. En nu: een prachtig informatie centrum om onze beroemde Delvenaar te leren kennen. Wim van Leeuwen heeft de nodige studie verricht om ons in woord en beeld mee te nemen in het privéleven van de schilder. Uit welk milieu komen hij en zijn vrouw Catharina? Tijdens de lezing blijkt dat Vermeer geen makkelijk leven had ondanks zijn rijke schoonmoeder. Na zijn opleiding was hij niet alleen schilder. Wat is er van zijn kinderen geworden? Veel facetten in zijn leven passeren de revue. Graag reserveren via 015-2138588 of info@vermeerdelft.nl . De entreeprijs is € 5,00. Met deze lezing zet Wim een punt achter zijn activiteiten voor dit centrum. De lezing is gelijk zijn afscheid.

Rommelmarkt

Pijnacker - Zaterdag 4 november vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats in Ontmoetingscentrum De Acker, Park Berkenoord 2 te Pijnacker. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u terecht om de onvervalste sfeer te proeven van de jaarlijkse rommelmarkt. Bekende en nieuwe stands zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat leuks te vinden is.

Repair Café

Zaterdag 4 november is bij Repair Café Delft, in samenwerking met de Lichtbrigade van de ANWB, aandacht voor de fiets. Tijdens de donkere en regenachtige dagen is het belangrijk dat fiets en verlichting in orde zijn. De vrijwilligers van Repair Café Delft helpen u ook graag met andere kapotte voorwerpen, zoals beeld- en geluidsapparatuur, huishoudelijke attributen, textiel, speelgoed, verlichting. Reparaties kunnen zaterdag worden aangeboden tussen 11:00 en 14:00 uur op twee locaties: Science Centre, Mijnbouwstraat 120 of Delfshove/Pieters Kamerhuis, Vorrinkplein 99 te Delft. Informatie: www.repaircafedelft.nl. Een bezoek aan Repair Café is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten