Logo delftsepost.nl


De deelnemende organisaties zijn blij met de aan hun uitgereikte cheques (Foto: Lana van der Meer)
De deelnemende organisaties zijn blij met de aan hun uitgereikte cheques (Foto: Lana van der Meer) (Foto: Lana van der Meer)

Iedereen blij met donaties

Blijdschap bij vele sportverenigingen, organisaties en verenigingen tijdens de feestelijke uitreiking van donaties door de Rabobank donderdag twee november. De bank ging, zoals elk jaar, vanuit het Rabo Versterkt traject meerdere sponsorrelaties aan met sportverenigingen en gaf vanuit het zogeheten Coörporatiefonds verschillende donaties aan culturele of maatschappelijk betrokken organisaties.

Delft - Uit de duizenden aanvragen die binnenkwamen koos een speciaal daarvoor aangewezen raad een aantal organisaties. Twee keer per jaar komt de raad samen om de aanvragen te bekijken. Ook wordt dan besloten welk bedrag gedoneerd wordt. Onder de ontvangers zaten verschillende organisaties zoals een kledingbank, tennisvereniging en de stadstuin. Hoewel de genodigden wisten dat ze een bepaald bedrag zouden ontvangen, was het exacte bedrag nog een verrassing. Het geld zal voor verschillende doeleinden gebruikt gaan worden, afhangende van het soort organisatie of stichting.

Een van de gelukkige ontvangers van een donatie is Stadsradio Delft. Waarnemend voorzitter Anton Galjé mocht een cheque in ontvangst nemen van €1500,- 'Iedere euro telt en we zijn dan ook erg blij met deze donatie', aldus Anton. 'Onze apparatuur is sterk aan vervanging toe. Het kost een hoop en we zijn er nog niet, maar dit is een goed begin. De omroep werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus zo'n bedrag is erg welkom.' Met de nieuwe apparatuur kan vanaf verschillende locaties worden uitgezonden en gaat alles digitaal.

Een andere organisatie die een cheque kreeg was Stukafest Delft. De stichting, die door studenten werd opgericht, organiseert elk jaar huiskamerconcerten. Yoram Hoogterp nam namens Stukafest een donatie van €300,- in ontvangst. Tijdens de huiskamerconcerten kunnen nu 700 tot 800 mensen ontvangen worden en de organisatie ziet dit aantal graag groter worden. 'Met dit geld kunnen we uitbreiden, meer samenwerkingspartners vinden en betere artiesten boeken', zegt Yoram.

reageer als eerste
Meer berichten