Lofogo in de ring (rechtsvoor) (Foto: Lofogo Sarour)
Lofogo in de ring (rechtsvoor) (Foto: Lofogo Sarour) (Foto: Lofogo Sarour)
Sporter van de week

Delftse Lofogo reist hele wereld over

Aanstaande vrijdag staat het jonge Delftse Kickbokstalent Lofogo Sarour (24) tussen de grote namen bij een gala in Los Angeles, nadat hij pas net terug is gekomen uit China voor een grote wedstrijd. Tussendoor nam hij alle tijd voor een gesprek met de Delftse Post.

Delft - "Best raar", vertelt hij bescheiden achter een kopje thee: "Ik hoef maar negen minuten te vechten en daarvoor wordt een heel circus om me heen opgetuigd." Anderhalf jaar geleden zei hij zijn baan als therapeutisch begeleider in een TBS-kliniek op om zich volledig op het vechten te richten. En niet zonder succes: bijna elke maand heeft hij ergens een gala waar hij voor gevraagd wordt.
Pas op zijn achttiende vocht Lofogo zijn eerste wedstrijd: "Mijn ouders vonden het maar niks dat vechten. Vooral mijn moeder maakt zich altijd erg veel zorgen dat het mis gaat, daarom moest ik wachten tot ik achttien werd." Lofogo komt uit een gezin van drie kinderen. "Gelukkig voor mijn ouders zijn de andere twee wel normaal" lacht hij: "Mijn zus studeert psychologie en speelt als hobby viool en mijn broer studeert accountancy. Allemaal wat minder gevaarlijk." Zijn vriendin is misschien wel zijn belangrijkste supporter en regelt ook veel zaken buiten de ring: "Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat zij het management doet" legt hij uit. "Maar nu ik zoveel in het buitenland vecht, kan ze niet zo vaak meer mee helaas. Zoveel vrije dagen heeft ze natuurlijk niet." Afgelopen september vocht hij zijn eerste A-partij in Hoofddorp en moest tegen een jongen uit België. Die werd als de gedoodverfde winnaar gezien: hij was de nummer 14 van de wereld en had al tijden niks verloren, maar hij ging in de eerste ronde al KO. Deze partij was georganiseerd door de Russische kickboksorganisatie ACB die Lofogo gelijk zagen zitten en sindsdien is het hek van de dam en reist hij op uitnodiging van ACB de hele wereld rond. Op dit moment traint de lichtgewicht bij Jan Pasztjerik in Schiedam, die hem ook in L.A. bij staat. Zelf geeft Lofogo ook training aan jongeren: "Dat vind ik erg leuk om te doen. Toen ik zelf klein was keek ik tegen al die prof-kickboksers op, nu hoor ik daar zelf bij." Toch weet hij dat het zo voorbij kan zijn: "Je bent zo goed als je laatste partij. Dat vormt je mentaal hoor, daar moet je mee om kunnen gaan. Toen ik een keer een wedstrijd verloren had, ben ik de rest van de avond in de kleedkamer blijven zitten en ik nam me voor: 'dit laat ik niet meer gebeuren'." Tot nu toe lukt het hem dat heel behoorlijk. Sarour is vol lof over zijn huidige trainer en zijn trainers uit het verleden: "ik heb zoveel van ze geleerd, ook qua respect, discipline en gedrag buiten de ring. Ik ben ze allemaal stuk voor stuk erg dankbaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden