Logo delftsepost.nl


Frits van Ooststroom geeft een lezing over de geschiedenis van de Rotterdamseweg e.o. in Delft. 
Frits van Ooststroom geeft een lezing over de geschiedenis van de Rotterdamseweg e.o. in Delft. 

Wat is er te doen in Delft en de regio?

Snoepkraam

Delfgauw - Op de Passage ledenavond van 15 november komen Martin en Emmy de Bruin met hun snoepkraam. Zij houden een presentatie hierover en tonen meer artikelen uit de jaren 40-50-60. Aanvang 20.00 uur in het Kerkelijk Centrum, Zuideindseweg 7 te Delfgauw. Belangstellenden zijn welkom en betalen € 3,-.

Vuurwerk

Delft - Heeft jouw hond of kat last van vuurwerk? Morgen, donderdag 9 november, is er een inloopmiddag bij Pet Needs tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Hier zijn een aantal deskundigen aanwezig om u te helpen om uw hond of kat zorgeloos het nieuwe jaar in te gaan met goede tips, trucs en voeding. En dat zonder medicatie. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen of informatie hierover te verkrijgen. Wilt u het beste voor uw hond of kat, kom dan morgen langs bij Pet Needs aan de Choorstraat 49 tussen 14-17.00 uur.

Lezing

Delft - Frits van Ooststroom geeft zondag 12 november om 15.00 uur een lezing over de geschiedenis van de Rotterdamseweg e.o.. Van Ooststroom is voormalig ontwerpdocent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Van Ooststroom is actief in de natuur- en landschapsbescherming en houdt zich vooral bezig met de cultuurhistorie van Midden-Delfland. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen adviesbureau Stad & Land Cultuurhistorie. Locatie: World Art Delft, Rotterdamseweg 205 te Delft. Vrij entree.

Rijbewijs

Delft - Op dinsdag 21 november kunt u terecht bij SportsArt, Industriestraat 8, Delft, voor een rijbewijskeuring. Vooraf graag even een afspraak maken via 0636435976. De kosten bedragen € 35. Chauffeurs jonger dan 75 jaar met rijbewijs CDE betalen € 55.

Paddenstoelen

Delft - Donderdag 9 november van 20.00 uur tot 22.00 uur is er een lezing in de Papaver over paddenstoelen op de Noordpool, toegang gratis. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Leo Jalink doet ruim 30 jaar paddenstoelenonderzoek in poolgebieden. In 2015 nam hij deel aan de grote Nederlandse poolexpeditie naar Spitsbergen. Leo vertelt aan de hand van foto's over het werken in de barre kou op de arctische toendra, over ontmoetingen met ijsberen en andere dieren, over de soorten en vormen paddenstoelen in het noordpoolgebied en over het bijzondere landschap. Deze avond ligt de nadruk op de expeditie van 2015.

Expositie

Delft - Van 4 november tot 2 december is een expositie van Ivan Jelínek bij Galerie Terra Delft. Jelínek's theepotten, koffiekannen, suikerpotten en roomkannetjes, glazen en dienbladen behoren niet tot de alledaagse gebruiksvoorwerpen. Zij zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en voorzien van een laag glazuur, waarover zilver of goud is aangebracht. Door uitvergroting van de vorm en de beweging in de contouren zijn het sculpturen geworden met herkenbare menselijke eigenschappen.

Stadsgesprek

Delft - De Protestantse Gemeente houdt in de Nieuwe Kerk het Stadsgesprek op woensdag 15 november. Het thema is 'Delft maken we samen'. Om 20.00 uur begint het Stadsgesprek met een openingsdebat tussen burgemeester Marja van Bijsterveldt en dominee Arnold Vroomans over de betekenis van de kerk in onze stad. Daarna is het woord aan Ria Pool Meeuwsen, van het platform ' Bruggen Bouwen Delft' en de organisatie DelftseBuur, die Delftenaren met verschillende achtergrond in ontmoeting met elkaar wil brengen. als opmaat voor het publiek gesprek voor iedereen. Stadsfilosoof Hubertus Bahorie sluit het gesprek af met een puntige column. De burgemeester en de dominee houden rond 21.30 uur een terugblik en een vooruitblik.

Longpunt

Delft - Dinsdag 14 november is er weer een Longpunt, dit keer verzorgd door Dhr. R. van Rossem, longarts Reinier de Graaf. Het onderwerp is de werking van de longen en wat er misgaat bij longaandoeningen. U bent van 14.00-16.00 uur welkom bij Longpunt Delft in Woonzorgcentrum "Die Buytenweye", Chopinlaan 9 te Delft. Longpunt is een ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte (zoals astma of COPD), hun familie en zorgverleners. Parkeren: Rechtsachter "Die Buytenweye". Dringend verzoek om geen luchtjes te dragen. Informatie: longpuntdelft@longfonds.nl.

Open Coffee

Delft - Op vrijdagmiddag 24 november is Open Coffee Delft van 14.00 tot 16.00 uur te gast bij Buccaneer, aan de Paardenmarkt 1 te Delft. De netwerkbijeenkomst is gratis. Aanmelden is gewenst. Lidmaatschap is niet nodig: iedere ondernemer die houdt van informeel netwerken is uitgenodigd. Voor informatie en aanmeldingen: info@mariska-van-vondelen.nl of www.mariska-van-vondelen.nl.

Alzheimercafé

Delft - Maandag 13 november 2017 is een Alzheimercafé in Hampshire Hotel Centre, Koepoortplaats 3, 2612 RR Delft. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Deze keer een gesprek over de waarde van muziek bij dementie. Daarna bent u welkom om te gaan zingen en spelen op de aanwezige instrumenten. Een muziektherapeute is als deskundige aanwezig. Voor meer informatie: Alzheimer Nederland, afdeling Delft-Westland-Oostland. Het Alzheimercafé is een trefpunt voor mensen met dementie en hun naasten. Info: 015–76 00 230 www.alzheimer-nederland.nl/dwo of delft-westland-oostland@alzheimer-nederland.nl.

Mantelzorg

Delft/Ter Heijde - Vrijdag is de 'Dag van de mantelzorg'. Het logeerhuis is dé plek die de mantelzorger verlicht, door een plek te zijn waar verzorger en verzorgde samen kunnen genieten van een vakantie. Daarom zet Strandgoed Ter Heijde de mantelzorger extra in het zonnetje. Bij nog te boeken vakanties in 2017 ontvangt de mantelzorger twee gratis nachten (t.w.v. €181,90). Zo kan de mantelzorger vakantie vieren, terwijl de zorg voor zijn/haar naaste uit handen wordt genomen. Boek uiterlijk 10 november 16.00 uur en u krijgt als mantelzorger de eerste twee nachten cadeau! www.strandgoedterheijde.nl

reageer als eerste
Meer berichten