Logo delftsepost.nl


Paul de Bree met burgemeester Ravestein (Foto: Serrie Nieuwhof)
Paul de Bree met burgemeester Ravestein (Foto: Serrie Nieuwhof) (Foto: Serrie Nieuwhof)

Koninklijke onderscheiding voor Paul de Bree

Burgemeester Ravestein van Pijnacker reikte afgelopen maandag in crematorium Iepenhof een Koninklijke Onderscheiding uit aan Paul de Bree. Hij ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor sv DHL, Uitvaartvereniging de Laatste Eer en de Papaver in Delft.

Delft - Vooral in Delft is Paul de Bree een bekende verschijning, iemand zich voor heel veel instanties vrijwillig heeft ingezet. De uitreiking vond plaats tijdens een vergadering van afgevaardigden van de Laatste Eer in de Iepenhof. Burgemeester Ravestein had speciaal aan haar Delftse collega toestemming gevraagd om de ambtsketting op Delfts grondgebied te mogen dragen. De burgemeester gaf een opsomming van wat de Bree de afgelopen jaren allemaal belangeloos deed:

Uitvaartvereniging De

Laatste Eer in Delft

Vanaf 2005 is de De Bree actief als penningmeester bij de Laatste Eer. Vanaf 2010 is hij voorzitter. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van de gezamenlijke werkmaatschappij Eer & Volharding. In 2013 was hij betrokken bij de oprichting van een gezamenlijke werkmaatschappij van De Laatste Eer en De Volharding. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het in stand houden van begraafplaats Jaffa, de nieuwbouw van crematorium Iepenhof in Delft, de verbouwing van het uitvaartcentrum aan de Juniusstraat in Delft en voor de overname van het beheer van de begraafplaatsen van de gemeente Delft.

sv DHL

Vanaf 1997 is De Bree actief bij sportvereniging DHL in Delft. Van 1997-2004 was hij jeugdvoorzitter/ tweede voorzitter van het dagelijks bestuur. Vanaf 2004 is hij voorzitter (met een korte onderbreking van een jaar).

Stichting Natuurpark De Papaver in Delft

Vanaf 2014 is de De Bree bestuurslid van stichting Natuurpark De Papaver. Hij heeft meegedacht over het behoud van de Papaver. De Gemeente Delft wilde dit Natuur- en Milieucentrum privatiseren.

Daarnaast was hij ook nog jarenlang bestuurslid van Stadstheater De Veste en van stichting Parkeergarage Delft.

De Bree bedankte zijn medebestuursleden van alle afgelopen jaren en het thuisfront, zonder hen was zijn inzet niet mogelijk geweest. "Ik ben er gewoon een beetje beduusd van" zei hij.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox