Gerry wordt op straat vaak herkend: “Je ziet mensen dan een beetje smoezen en dan even later komen ze naar je toe, of ik van Hotel Romantiek ben. Ik geniet wel van die aandacht.”
Gerry wordt op straat vaak herkend: “Je ziet mensen dan een beetje smoezen en dan even later komen ze naar je toe, of ik van Hotel Romantiek ben. Ik geniet wel van die aandacht.” (Foto: Indebuurt/Delft)
Delftenaar van de week

Gerry was op tv bij Hotel Romantiek

Gerry Neve (63) wordt regelmatig gevraagd of zij 'niet die vrouw is van Hotel Romantiek'. Ja, dat is ze! De Delftse deed mee aan het datingprogramma, waarbij ze met vierentwintig anderen op reis ging naar Zwitserland om de liefde te vinden. 'Ik hoopte een maatje te vinden.'

Delft - De reden dat Gerry mee deed is minder vrolijk. Ze is lang alleen: op achttienjarige leeftijd werd ze weduwe. Behalve veel verdriet, kreeg Gerry er een serieus probleem bij. "Mijn man en ik stonden op de urgentielijst voor een huurwoning. Tot die tijd woonden we op een kamertje, want er was in de jaren '60 enorme woningnood. De dag na het overlijden van mijn man zouden we het huurcontract gaan tekenen. Dat kon nu niet, want hiervoor was zijn handtekening nodig. Ze zeiden: ga maar weer bij je moeder wonen." Daar had Gerry geen zin in, dus deed ze iets wat tot die tijd niemand had gedaan in Delft: ze kraakte een winkelpand met bovenwoning in de Kromstraat. "In die straat had ik mijn hele leven gewoond én dit was het centrum van het uitgaansleven, dus voor mij was het de perfecte plek. De eigenaar deed er alles aan om me eruit te krijgen, maar ik schakelde een groepje aspirant advocaten in die me hielpen. Uiteindelijk woonde ik er drie jaar." In de tussentijd ontmoette Gerry een andere man en verhuisde ze voor veertien jaar naar Schiedam. Toen de relatie stuk liep ging Gerry terug naar Delft. Nu woont ze nu nog steeds alleen. "Ik zou het leuk vinden om iemand te hebben om mee uit te gaan. Lekker naar bandjes kijken, enzo." Toen ze op Facebook een oproep zag voor een datingprogramma voor ouderen, aarzelde ze niet. "Ik wil niet alleen oud worden." Een paar weken later zat ze met 24 anderen in een hotel in Zwitserland. "Ik heb de tijd van mijn leven gehad. Ik heb dingen gedaan die ik normaal nóóit zou doen: van de hoogste rodelbaan van Zwitserland rodelen tot een rolstoelrace en ga maar door." En er was een klik! Hans en Gerry zoenden al in de derde aflevering. "Dat was wel met een beetje hulp van de jongens van Streetlab. Ze kwamen met een dropveter die we samen moesten opeten." Dat was niet de enige manier waarop ze hielpen: "Ik kreeg tijdens een treinreis een oortje in. Moest ik mijn servet laten vallen en doen alsof ik er niet bij kon. Terwijl Hans hem opraapte, moest ik zeggen: 'ga je nu al voor me op de knieën'." Na de uitzending spraken Hans en Gerry nog wel af, maar ze zijn niet meer bij elkaar. Gerry kreeg tijdens de uitzendingen veel reacties. "Ik lunch vaak bij De Koning op de Schoemakerstraat. Toen ik na de derde aflevering binnenkwam, was er een grapjas die vroeg om een dropveter. Iedereen lag dubbel." Dit artikel komt van indebuurt/delft.

Meer berichten