Iedereen is welkom bij de voorstelling Scrooge. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gerepeteerd.
Iedereen is welkom bij de voorstelling Scrooge. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gerepeteerd.

Kerstmusical Scrooge

Delft - Op kerstavond om 19.30 uur is de musical Scrooge te zien in de Genestet kerk, Oude Delft 102. Iedereen is welkom om gratis de voorstelling te zien.

Martha van de Lindeloof en Sanneke Crezee zijn de regisseurs van dit project. Eerder speelden zij zelf mee de de jaarlijkse kerstmusical in de Remonstrantse kerk, maar twee jaar geleden begonnen zij met het regisseren van hun eerste stuk 'Het meisje met de zwavelstokjes'. "Iedereen vond dit toen zo leuk dat we het vorig jaar weer deden, toen op een iets andere manier. We kochten de rechten van een toneelstuk, schreven het om naar eigen hand en zochten er geschikte Nederlandstalige liedjes bij. Die liedjes schreven we dan 'kerstachtig' om."
Dit jaar kochten ze de rechten van de musical Scrooge, maar bewerkten zelf de teksten en vervingen een aantal liedjes door 'bekende' liedjes. De spelers zijn tussen de 8 en 14 jaar oud en komen uit alle uithoeken van Delft, "De een heeft al veel ervaring met acteren, de ander doet het voor het eerst. Het is gaaf om te zien hoe snel en hoeveel de kinderen van elkaar leren. Sommigen doen al drie jaar mee en je ziet gewoon dat ze elk jaar beter worden." Aan het stuk doen Boaz Crezee, Nora van de Lindeloof, Annemarie van Putten, Willemijn van Putten, Hendrik Vlug, Annemijn Vlug, Caroline Mendes, Donimique Jonkman, Chèrise van der Zwam, Java Koot, Marijn Grashoff, Anne Loïse de Jong, Julia Schoutten en Norelle Molenaar mee. Ook krijgen ze hulp van buitenaf. "Zo mogen we van het Delfts Toneel Gezelschap een rookmachine lenen en leerde een kennis de kinderen een door haar bedachte dans aan. We hebben er allemaal heel veel zin in en gaan nog een week hard repeteren om alle puntjes op de i te zetten."

Meer berichten

Shopbox