Er zijn nog kaarten voor het Kerstdiner!
Er zijn nog kaarten voor het Kerstdiner! (Foto: Het kerstdiner)

Wat is er te doen in Delft en de regio

Galerie Terra

Delft - Het jaar van Galerie Terra wordt afgesloten met het spannende werk van JP Hol met de expositie 'Building Shrines for Shadows'. Deze is tot en met 6 januari te zien. De ernst van zijn onderwerp brengt hij op licht speelse wijze tot uitdrukking. Als kunstenaar gaat hij in eerste instantie uit van een idee, niet van het materiaal. Zijn werk is gebaseerd op de menselijke paradox: het individu in de groep en de verlorenheid die je kan voelen als deel van die groep. Enkele elkaar daarbij overlappende thema's zijn: de onzichtbare dingen, de schaduwen, dat wat ongezegd blijft tussen de leden van de groep en naar buiten, dystopie en disneyficatie. De tentoonstelling bevat een serie porseleinen vazen, kommen, theesets, bloemen, dozen en dragende delen als kleine tafeltjes en piëdestals. Ook zijn er een aantal porseleinen spiegels, compleet met bijpassende kaarsenhouders om te helpen zoeken naar de schaduwen en ze een gezicht te geven.

Spelers gezocht

Delft - De VAK zoekt spelers voor "Lopen in de schaduw van de oorlog". Ben jij tussen de 13 en 25 jaar oud en lijkt het je leuk om in een week een voorstelling te maken? Geef je dan op voor Theater Na de Dam Delft. Theatermakers Remko Weijer en Alexa van der Velde maken in de meivakantie een locatievoorstelling met jongeren rondom verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het project bestaat uit twee delen. In het eerste deel spreek je met mensen die jong waren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. In het tweede deel maak je op basis van de gevonden verhalen een locatievoorstelling, waar je zelf in speelt. Maandag 30 april t/m zaterdag 4 mei zijn de repetities in de VAK van 10.00-15.00 uur. De voorstelling speelt op 4 en 5 mei 2018. Inschrijven kan bij projectleiders Alexa van der Velde en Remko Weijer (De VAK): remkoweijer@telfort.nl. Informatie? Remko: 0620399420. Vermeld je naam, leeftijd, telefoonnummer en adres. Kosten: €45,00. Repetities: De VAK, Westvest 9, Delft

2ManyMen

Delft - Herkenbare muziek, nostalgie, feest, kwaliteit, enthousiasme, lol. Dit zijn enkele omschrijvingen van de band 2ManyMen die bij ieder optreden te horen zijn. Het repertoire is het best te omschrijven als: covers, voor elk wat wils, van vroeger tot nu, veelal stevig. De bezetting van 2ManyMen is: Desiré van Gorkum (zang), Henk Gorel (drums), Hans Kampers (gitaar), Henk Bezemer (gitaar), Guus van Bommel (bas). Een formatie die de V in Delft een geweldige donkere dagen in Delft opkikker gaat geven! Dit vindt plaats op zaterdag 23 december v.a. 22.00 uur. Gratis de kerstdagen in!

Kerstmiddag

Delft - Faffa en Fonzie Johnson ontmoetten elkaar op een regenachtige dag in mei. Hun gedeelde liefde voor muziek zorgde meteen voor een connectie. Ze vullen elkaar aan als yin en yang, regen en zon, fish and chips. In hun muziek zijn flarden blues, country en folk terug te vinden. Gitaren, percussie, melodica en veel harmonieuze samenzang. Van rauw en gepijnigd tot lieflijk en ingetogen, met liedjes die gaan over liefde en een wereld waarin humor en zelfspot niet ontbreken. Een beetje muziekkenner in Delft herkent in het duo twee muzikanten van de succesvolle band Mamma Franko! Het duo speelt zondag 24 december bij de Wijnhaven in Delft in een kerstachtige sfeer. Het optreden start om 15.30 uur en is gratis.

Markt

Delft - De marktkooplieden in Delft wensen alle bezoekers van de markt een gezond jaar toe. Op dinsdag 2 januari 2018 zal er eenmalig geen warenmarkt zijn op de Papsouwselaan in Delft. Donderdag 4 januari en zaterdag 6 januari 2018 kan iedereen weer terecht op de Markt voor uw vertrouwde marktkoopman.

Hét Kerstdiner

Delft - In Delft hoef je niet alleen te zijn met Kerstmis. Meld je gauw aan! Heb je nu nog geen plannen voor 1e Kerstdag en wil je niet alleen zijn? Er zijn nog kaarten voor Hét Kerstdiner Delft! Op maandag 25 december van 17.00 tot 21.00 uur organiseert een groep van twaalf vrijwilligers een ongedwongen en gezellig kerstdiner voor iedereen die niet alleen wil zijn op 1e Kerstdag. Het diner vindt plaats in De Ruimte aan de Mercuriusweg 1 in Delft. Voor slechts € 7,50 geniet je van een heerlijk kerstbuffet en luister je naar (ook live!) muziek.Hét Kerstdiner 2017 heeft géén religieuze achtergrond.


Kringloopmarkt

Schipluiden - zaterdag 23 december is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt rondsnuffelen tussen tweedehands spullen en boeken. Er zijn heel veel gesorteerde boeken, elektrische apparaten, fotolijsten, lampen, tassen, mandjes, kerstspullen en nog veel meer. Voor elk wat wils. Ook zijn er CD's, DVD's, grammofoonplaten, puzzels of een leuk gezelschapsspel. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan, 2636 HW in Schipluiden van 10.00 - 14.00 uur. Deze markt is voortaan iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk! Voor meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 015 3809482.

Collectanten

Delft - Een hersenaandoening zet je leven op zijn kop! Eén op de vier Nederlanders krijgt te maken met een hersenaandoening. De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. U kunt hier aan bijdragen door middel van de collecte, die gehouden wordt van 29 januari t/m 3 februari 2018! Bent u die week in de gelegenheid ons één of twee uurtjes te helpen met collecteren? Geef u dan op via www.hersenstichting.nl

Workshop 'Kijken'

Delft - Joke Krul geeft zaterdag 20 & 27 januari de schilder/tekenworkshop 'Kijken. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De ochtend staat in het teken van oefeningen en techniek. 's Middags wordt er een schilderij gemaakt. De workshop is geschikt voor beginners en iets gevorderden. De kosten bedragen 50 euro en eventueel 10 euro voor materiaal, inclusief koffie, thee en lunch. Informatie en aanmelden via Joke Krul op 06-44092829 en jokekrul@noknok.nl.

 

Meer berichten

Shopbox