Foto: Delfland

Werk aan het water Tanthof in Delft

In januari start het Hoogheemraadschap van Delfland met werkzaamheden voor het vergroten van de waterdoorgang onder de Kalfjeslaan in Tanthof. Eerder dit jaar plaatste Delfland pompen aan de Lambarenestraat en de Bagdadstraat. Door deze maatregelen verbetert de waterkwaliteit.

De waterkwaliteit in Tanthof is niet goed. Door de geringe doorstroming, maar ook doordat er te veel blad in het water valt en hondenpoep. Delfland, de gemeente en de bewoners pakken dit aan. "Werken aan schoon water doe je samen." zegt hoogheemraad Ingrid ter Woorst "Wat er niet in komt, hoef je er ook niet uit te halen.”

Als er te veel voedingsstoffen in het water zitten, krijgt kroos de kans zich snel te ontwikkelen. Kroos is weliswaar een natuurlijk verschijnsel, maar een te dikke laag is slecht voor het leven in het water. Het kroos houdt licht tegen waardoor waterplanten en -dieren eronder doodgaan en dat gaat stinken.

Door het water meer in beweging te brengen, wordt de kans hierop een stuk kleiner. De pompen en de bredere doorgang zorgen hier samen voor. De gemeente zorgt er met ander groenonderhoud bovendien voor dat er minder blad in het water komt. Daarnaast is met de KNNV een project gestart waarbij bewoners helpen door zelf al vroeg in het voorjaar kroos te scheppen. Zo voorkomen zij de exponentiele groei die kroos eigen is. Ook dit voorjaar wordt dit project weer opgepakt.

Start werkzaamheden Kalfjeslaan

De werkzaamheden aan de Kalfjeslaan beginnen op 8 januari aanstaande. Uiteraard houdt Delfland bij de uitvoering van de werkzaamheden zoveel mogelijk rekening met de omgeving. Enige hinder, bijvoorbeeld door een tijdelijk afsluiting van de weg, kan zich desalniettemin voordoen.

Meer berichten

Shopbox