Foto: Marcel de Jong
Bespiegelingen

No-go area voor fatsoen

Door Marcel de Jong

Vrouwen die iemand een lift geven zijn hoeren. Trouwens alle vrouwen zijn kechs – het Marokkaanse woord voor hoer. En die kun je maar op één manier behandelen: "Bitches willen plakken maar we fokken ze. Ik geef geen fok om ze." Aldus onze nationale rapper Boef, een jongen die vertelde dat hij de gevangenis veelvuldig van binnen heeft gezien. Heel Nederland valt nu over deze rapheld heen. Overspannen Dj's willen zijn muziek niet meer draaien en het ene na het andere festival besluit om hem niet meer uit te nodigen.

Het is de hypocrisie ten top. Boef is namelijk geen uitzondering. De hele rapwereld zit vol met vrouwenminachting. Ook Architrackz zingt over hoeren. Rapper Bartofso kraait dat hij een "kech geprikt heeft". Vreemdgaan is namelijk bij rappers erg populair. "Zeg je wifey ze is kech." Nooit van deze mannen gehoord? Ze trekken volle zalen en worden dagelijks gedraaid door de Dj's die Boef in de ban hebben gedaan.

Het seksisme in de rapwereld houdt trouwens niet op onze grenzen. Heeft u wel eens geluisterd naar de teksten van de Amerikaanse rappers, mannen die honderdduizenden fans in Nederland hebben en ook dagelijks op de radio te horen zijn? "Bitch, I am gonna kill you. You ain't nothing but a slut to me''. Ook in Frankrijk weten de heren van wanten. Volgens Monsieur R. is Frankrijk een hoer: "Vergeet haar niet te neuken tot ze is uitgeput; als een slet moet je haar behandelen."

De videoclips van de rappers zijn halve porno. Bijna naakte meisjes draaien uitdagend rondom met goud behangen mannen die dollarbiljetten rondstrooien en zwaaien met hun wapens. Want behalve kechs en bitches zijn geld en geweld hun levensmotto. "We gaan ballen tot we vallen. En we knallen die wapens." En pas dan maar op: 'Then I can split you with this Tommy Gun. You won't have no time to run."

Rap schijnt de wereld van de getto's te beschrijven. Honderdduizenden jongeren in ons land adoreren die muziek. 'Ik haat die focking Joden nog veel meer dan de nazi's en flikkers geef ik geen hand.' Welkom in de wereld van de rapmuziek. Een cocktail van een traditioneel islamitische visie over de positie van vrouwen en de Latijns-Amerikaanse en Creoolse machocultuur. Hoort blijkbaar ook bij Nederland. Een getto. Een banlieu. Een no-go area voor fatsoen.

Meer berichten

Shopbox