Kunsthistorica Josée Claassen op zondag 21 januari een lezing in het Meisjeshuis over Paul Poiret, Henri Matisse en Kees van Dongen.
Kunsthistorica Josée Claassen op zondag 21 januari een lezing in het Meisjeshuis over Paul Poiret, Henri Matisse en Kees van Dongen.

Wat is er te doen in Delft en omgeving

Keuring

Delft - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur 17 januari en 21 februari in Delfshove, Vorrinkplein 99, en op 16 januari bij SportsArt, Industriestraat 8. Tarief: € 35,00 voor de B/E keuring en € 55,00 voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen.

Fit in Voorhof

Delft - Nieuw jaar, nieuwe start! Kom elke woensdagavond meedoen met Aerobics of Pilates in de gymzaal aan de Frederik van Eedenlaan 12 (voorhof Delft). Gun het jezelf! Niet alleen je lijf wordt er een stuk beter van, het werkt ook ontspannend door de goede sfeer (geen strakke pakjes mentaliteit). Alleen betalen als je komt (4,00 losse les of een strippenkaart voor 35 euro). Je hoeft je niet aan te melden. Zie www.enforme.nl. 19.00 aerobics en 20.00 pilates.

Kringloopmarkt

Schipluiden - Op zaterdag 13 januari is er een kringloopmarkt in Schipluiden. U kunt rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. Er zijn veel gesorteerde boeken, elektrische apparaten, fotolijsten, lampen, tassen, mandjes, kleine meubeltjes enz. Ook zijn er cd's, dvd's, grammofoonplaten, puzzels of een leuk gezelschapsspel. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan in Schipluiden van 10.00 - 14.00 uur. De Kasteellaan vindt u achter de AH, daar is ook gelegenheid om te parkeren. Deze markt is iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk! Voor meer informatie: toneijk@live.nl, tel. 015 3809482.

Ademen

Delft - Ademtherapeut Borg Diem Groeneveld verzorgt op zaterdag 13 januari de workshop 'Adem en zangstem'. Over ademhaling bestaan nogal wat misverstanden, bijvoorbeeld of je nu wel of niet met je buik moet ademhalen. In de workshop komen alle misverstanden aan bod, en leer je hoe je overal in je lijf de ademhaling kunt voelen. Je leert je eigen adem veel beter kennen, zodat je deze optimaal kunt laten functioneren en samenwerken met je spreek- en zangstem. De workshop wordt gegeven van 10.00 tot 13.00 uur, op het Bagijnhof 21. Voor informatie en aanmelden: http://koorschooldelft.nl/?p=volwassenen

Spirituele
ontwikkeling

Delft - Op 10 maart 2018 start misschien het mooiste en zingevendste studiejaar in je leven. Het gaat over jou als totaal: je lijf, emoties, denken en je ziel. Deze training is jouw kans om te onderzoeken, te verwerken. Zo kan je groeien en tot bloei komen, het beste uit jezelf halen. Dit maakt dat je stevig in je schoenen komt te staan, in het nu komt. Je legt een basis voor je toekomst. De lessen zijn verdeeld in 19 bijeenkomsten van 4 uur op zaterdag, 1 bijeenkomst van een hele dag in Delft met aansluitend een eenvoudig diner en 2 hele lesdagen Bach Bloesem Remedies in Maarssen. Wil je meer weten? Neem contact op met Anita Verbeij (docent) 06-36083140 of Karin Groot (directeur) of kijk op www.aspi.nl.

Knipkunst

Delfgauw - Op de ledenavond van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, van 17 januari houdt mevrouw Jeanne Peterse-Rosorff een powerpointpresentatie over de geschiedenis van de knipkunst vanaf 1589. Na de pauze kunnen de aanwezigen zelf aan de slag gaan. Neem uw eigen schaartje mee. De avond wordt gehouden in het Kerkelijk centrum, Zuideindseweg 7 te Delfgauw, en begint om 20.00 uur. Niet-leden zijn ook welkom, zij betalen € 3,00.

Lezing KNVV

Delft - Op donderdag 11 januari organiseert KNNV afdeling Delfland i.s.m. het IVN Delft eo, en de Vogelwacht Delft eo een lezing Bescherm de natuur in je eigen omgeving. Belangstellenden worden uitgenodigd om 20:00 uur aanwezig te zijn in het Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 in Delft. De toegang is gratis. Kom op tijd, het aantal plaatsen is beperkt. Ook is een boekentafel aanwezig met titels rond het onderwerp. De spreker is Geert van Poelgeest, hij zal in stevige stappen door de natuurgeschiedenis gaan en via het heden in de toekomst terechtkomen. Ook zal hij laten zien wat je kan doen om de natuur te beschermen, als mens, in je directe omgeving en als burger in de samenleving. Meer informatie op: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Lezing

Delft - Paul Poiret wordt de vader van de Art Deco genoemd. Hij verdiende miljoenen met zijn mode- en interieurontwerpen. Hij was bevriend met kunstenaars als Henri Matisse en Kees van Dongen. Met elkaar gaven ze kleur aan het Parijs van een eeuw geleden, onder andere door middel van spectaculaire feesten. Over hun leven en werk geeft kunsthistorica Josée Claassen op zondag 21 januari vanaf 15.00 uur een lezing in het Meisjeshuis. U ziet dan niet alleen prachtige afbeeldingen van dat werk, u hoort ook muziek, zoals een een meeslepende tango en dansmuziek uit de Moulin Rouge van toen. De lezing sluit aan bij de tentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum. Toegang: 15,-. Meer informatie en reserveren: http://imagomusica.nl/nieuws/.

Pubquiz

Den Haag - Donderdag 25 januari organiseert Museum de Gevangenpoort speciale avondtours en een pubquiz. Na een rondleiding door het eeuwenoude cellencomplex volgt een pubquiz in de voormalige Cipierswoning met een hapje en drankje. Teams kunnen zich aanmelden voor 19.00 uur (Nederlandstalig), 20.00 uur (Engelstalig) en 21.00 uur (Nederlandstalig). Een kaartje kost € 15,- (voorverkoop) en € 17,50 op de avond zelf. Reserveren tot zondag 21 januari via info@gevangenpoort.nl of 070–3460861. www.gevangenpoort.nl.

Meer berichten

Shopbox