Foto: Bert Lek

Bluesfestival met gospel.

Bluesfestival Delft beleeft in 2018 zijn twintigste editie. Het jaarlijkse blues-evenement wordt gehouden in het weekeinde van 16, 17 en 18 februari en heeft dit jaar een record aantal optredens en maar liefst zes specials. Er staan maar liefst 80 optredens gepland, verdeeld over 36 locaties in de historische binnenstad. Zoals gebruikelijk staat de top van de Nederlandse en Belgische bluesscene geprogrammeerd tijdens dit bluesweekend. Het evenement zorgt ervoor dat de stad dit weekend nog meer blauw gekleurd is.

Delft – Ook de Amerikaanse zangeres Michele Denise zal met haar Straight Bluesband afreizen naar Delft. Denise, beter bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige zangeres die optreedt in de VS en Azië. Momenteel woont zij in Europa. Ze is opgegroeid met een sterke gospel en blues achtergrond. De gospelmuziek werd – net als de blues - geboren in de katoenvelden van de zuidelijke staten van Amerika. Het is muziek die sterk beïnvloed werd door de ritmes die de slaven meebrachten uit Afrika.

Gospel muziek is daarom ook in het programma te vinden als het Elijah Gospel & Soul Choir op zaterdagmiddag 17 februari een gratis toegankelijk optreden verzorgt in de Maria van Jesse Kerk aan de Burgwal 20 te Delft. En voor de liefhebbers draait op donderdagavond 15 februari de film “The Gospel According To Al Green” in Filmhuis Lumen. Het volledige programma van het Affligem Bluesfestival is te vinden via de website www.delftblues.nl. Uniek is dat alle concerten kosteloos te bezoeken zijn. Foto: Bert Lek

Meer berichten

Shopbox