De eerste lezing van de Soroptimistclub wordt gegeven door waterveiligheidsanalist en deskundige Annegien Tijssen.
De eerste lezing van de Soroptimistclub wordt gegeven door waterveiligheidsanalist en deskundige Annegien Tijssen.

Wat is er te doen in Delft en omgeving?

Excelsior

Delft - Op 24 maart vindt het jubileum concert van Excelsior Delft plaats. Tijdens dit concert wordt stilgestaan bij de diverse jubilea van de Vereniging, het Jeugdkorps en het Delfts Dansorkest. Plaats: het gebouw van de Vrije Academie aan de Westvest 9 in Delft. De aanvang van het concert is 19.30 uur. Kaarten kosten € 6,00 en kunnen worden besteld via www.excelsior-delft.nl. Het programma bestaat uit de presentatie van de laatste loot aan de boom, de Minikids, het jeugdkorps, het Delfts Dansorkest en het Showkorps. Gezamenlijk zullen zij het het concert openen en sluiten. U bent van harte welkom!

Schilderles

Delft - Joke Krul geeft op dinsdagmiddag schilderles in aquarel voor beginners en iets gevorderden. Aquarel is opwindend materiaal. Verf mengen, wassingen, kleuren... Techniek, oefeningen, werkstuk. Je krijgt individuele begeleiding, en je werkt in je eigen tempo. Starten kan elk moment, mits er plek is. Één les of meerdere lessen. Max. 5 cursisten. Kosten 23 euro per les (incl. koffie/thee), evt. 3 euro materiaal. Aanmelden: 06-44092829. Informatie: http://jokekrul.blogspot.com.

Lezing water

Delft - Op zondagmiddag 21 januari starten de zondagmiddaglezingen van de Soroptimistclub in Delft. Een serie van 3 lezingen waarmee je een goed doel steunt. In 2018 gaat de opbrengst van de lezingen naar Stichting Kijk Haar. De eerste lezing op zondag 21 januari wordt gegeven door waterveiligheidsanalist en deskundige Annegien Tijssen. Zij zal haar kennis en inzichten delen met het publiek over de verschillende aspecten van watermanagement, de sociale impact van overstromingen en vertellen over haar eigen ervaringen die ze heeft opgedaan bij de Wereldbank in Washington en Deltares in Delft. Aanvang 14.00 uur. Prinsenkwartier, St Agathaplein 4, Delft. Kosten €15,-. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via lezingsoroptimistdelft@gmail.com. De bijdrage kan bij aankomst contant worden voldaan.

Lotgenoten

Delft - Het Reinier de Graaf Gasthuis, inloophuis Debora en de ProstaatKankerStichting organiseren een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. U bent welkom om medepatiënten te ontmoeten. U kunt ervaringen uitwisselen: wat betekent het voor mij en voor mijn partner? Hoe ervaart een medepatiënt de behandeling? Wat staat mij te wachten? De bijeenkomst wordt begeleid door lotgenoten van de ProstaatKankerStichting.nl en een casemanager van het Reinier de Graaf Gasthuis. Contact met lotgenoten kan bevrijdend en ontspannend werken. De bijeenkomst is gepland op dinsdag 23 januari van 16.00 tot 17.30 uur. Inloophuis Debora Aart van der Leeuwlaan 9, 2624 PK Delft. Opgeven voor 23 januari via dit e-mailadres: inschrijven@inloophuisdebora.nl.


Kerkdienst

Delft - U bent van harte uitgenodigd voor de kerkdienst voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen is welkom op zondag 21 januari om 15.00 uur in de Bethlehemkerk te Delft. Voorganger is dominee A. Vroomans. Medewerking wordt verleend door Hervormd Kerkkoor Delft o.l.v. Rob van Efferink. Het thema van de kerkdienst is "De verloren zoon". De dienst gaat uit van de Protestantse Gemeente Delft (wijkgemeente Binnenstad-Vrijenban) in samenwerking met de Interkerkelijke Commissie voor Verstandelijk Gehandicapten (ICVG) te Delft een omstreken.

Winterconcert

Delft - Bij het winterconcert van Con Sequenza zal de sopraan Marta Hut-Musap twee prachtige aria's uit het operarepertoire ten gehore brengen: Casta Diva uit Norma van Bellini en Lied aan de Maan uit Rusalka van Dvorák. In beide liederen roept een wanhopig verliefde vrouw de maangodin aan om haar te helpen met haar problemen in de liefde. Daarnaast wordt de ouverture van de opera Don Giovanni van Mozart gespeeld en speelt het orkest de Tsjechische suite van Dvorák, geïnspireerd op volksmelodieën. Ook wordt de derde symfonie van Schubert gespeeld, die Schubert al op zijn 18de componeerde. Het orkest staat onder leiding van dirigent Ivan Hut. Het concert op zondag 28 januari begint om 14.30 uur, en vindt plaatst in de Franciscus en Clarakerk (Raamstraatkerk), Raamstraat 76, te Delft. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Meer informatie: www.consequenza.nl.

Nico
Dijkshoorn

Delft - Eind december 2017 mocht Nico Dijkshoorn, als bezoeker van het Rietveld Theater, een liedje meespelen met Tim Knol. Nu staat hij zelf een avond lang in het Rietveld Theater. Nico komt voorlezen, muziek maken, neemt een sampler mee, schrijft een gedicht ter plekke, vertoont een diaserie, eert Lou Reed, doet een dansje en doet het licht uit. Allemaal in het zaaltje waar hij naar Tim keek. Komen dus. Het dreigt een bijzondere avond te worden. Donderdag 15 februari 20.30 uur. Kaarten € 15,-. www.rietveldtheater.nl

Schippersvrouw

Den Hoorn - Op woensdag 24 januari houdt Stanny den Houter-van den Akker een lezing bij de PCOB in Den Hoorn. Zij is schippersvrouw geweest en kan boeiend en met de nodige humor vertellen over de binnenvaart en haar leven destijds aan boord. Ook de huidige moderne binnenvaart komt aan bod. Leden en niet-leden zijn hartelijk welkom, de toegang is gratis. Aanvang 14.30 uur in De Kickerthoek, Prins Willem Alexanderhof 2 te Den Hoorn.

Open repetities

Delft - In februari houden zowel het symfonie orkest als het gemengd zangkoor van Prins Hendrik gratis open repetities. Het orkest doet dat op vier achtereenvolgende woensdagavonden, te beginnen op woensdag 7 februari. Het zangkoor heeft op vier achtereenvolgende donderdagavonden open repetitie, te beginnen op donderdag 8 februari. Zangervaring is niet vereist. Voor het orkest moet je wel een instrument kunnen bespelen. Vooral mensen met een koperinstrument zijn welkom. De repetities zijn in het gebouw van de Drumguards aan het Estland 2 in Delft. Aanmelden kan via info@prinshendrikdelft.nl, of kom gewoon langs.

Meer berichten