Tien Delftse kinderen doen mee met Beauty en het Beest.
Tien Delftse kinderen doen mee met Beauty en het Beest. (Foto: Maas theater en Dans)

Tien Delftse kinderen spelen mee in Beauty en het beest

Op vrijdag 26 januari is de voorstelling Beauty en het beest in Theater de Veste te zien. Bijzonder is dat er naast professionele acteurs en zangers tien Delftse kinderen en jongeren meespelen in de voorstelling. We spraken spelers Ella en Suzi over hun ervaringen. De kinderen repeteren op 14 en 21 januari en spelen dan op 26 januari mee in de voorstelling. De voorstelling toert van 20 december 2017 tot en met 11 maart 2018 door het hele land.

Delft - Beauty en het beest wordt gebracht door professionele acteurs van Maas theater en dans en professionele zangers van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast deden er zo'n 50 kinderen en jongeren auditie, waarvan er 10 zijn gekozen om mee te spelen: Lindi, Jerusha, Suzi, Ella, Trisha, Timo, Sarah, Fleur, Maud en Fee.
Speelster Suzi (11) vertelt: "Ik hoorde dat er weer kinderen mee mochten spelen bij een voorstelling, dus ik ging me natuurlijk meteen inschrijven. Het was een hele gezellige auditie. Toen ik hoorde dat ik door was, was ik suuuuper blij. Ik heb in meerdere toneelstukken gespeeld maar nog nooit op een hoog podium zoals bij Theater de Veste, dus dat vind ik super leuk!" Ook Ella (11) mag meespelen: "Ik vind het echt geweldig dat ik hier aan mee doe. Voor mij is het echt een groot avontuur. Ik heb echt super veel zin in de repetities en de voorstelling. Dat ik echt in een voorstelling mag spelen met professionele acteurs had ik nooit durven dromen!"
Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal. Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En volhouden, totdat het beest een prins wordt. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep kinderen die ook door het bos dwalen. Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en dappere kinderen. Een liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze zang voor iedereen van 8 tot 108. www.theaterdeveste.nl

Meer berichten