Delftenaar van de week

Delftse Cherella is plus-size model

Door: Indebuurt.nl/delft

Voor een succesvolle modellencarrière hoeft je tegenwoordig allang geen maatje 'nul' meer te hebben. De Delftse Cherella Rowena (23) weet er alles van: zij verdient een aardige boterham als bekend plus-size model.

Delft - Een paar jaar geleden was een model wel het laatste wat Cherella verwachtte te worden. Totdat zij met haar dochtertje, moeder, oma en overgrootoma op de foto ging voor een regionaal blad: "Onze familie bestond uit vijf generaties, dus werd er een reportage over ons gemaakt. Een andere fotograaf pikte dat op en vroeg of ik wel eens model had gestaan. Ik was heel verbaasd en ik durfde eerst niet. Maar op aandringen van mijn moeder ben ik toch een shoot gaan doen."

Ondertussen heeft ze opdrachtgevers én fans uit allerlei landen: "Ik heb vooral veel Amerikaanse volgers. Plus-size modeling is daar een stuk verder dan hier." Maar, concludeert ze snel, ook in Nederland zijn we goed op weg: "Het wordt wel steeds bekender. Meer bedrijven willen 'normale' modellen laten zien én mensen herkennen zichzelf erin. Ik had vroeger absoluut geen modellen waarmee ik mijzelf kon vergelijken. Nu gaat dat een stuk makkelijker, door Instagram en andere social media."

Cherella is erg populair en dat is wel te zien aan haar Instagram: ze heeft 113.000 volgers. Op haar account vind je een heleboel glamoureuze en perfecte foto's, maar óók foto's met cellulitis en 'rolletjes': "Ik vind het juist heel belangrijk om dat ook te laten zien. Iedereen bewerkt foto's tegenwoordig en ik doe dat ook. Maar vooral voor jonge meiden is het wel belangrijk te laten zien dat dat niet echt is."

Ondanks dat plus-size steeds normaler wordt, loopt de Delftse nog best vaak tegen vooroordelen aan: "Soms zeggen mensen 'lekker makkelijk, want jij kan als plus-size model vast en zeker alles eten en hoeft niet te sporten.' Maar dat is echt het grootste misverstand! Je moet toch je maten behouden."

Delft als thuisbasis

Toch zijn er ook grote verschillen: "Dit wereldje is leuker dan de 'gewone' modellenwereld. De standaard modellen hebben meer concurrentie en zijn daarom minder gezellig tegen elkaar. Mijn collega's en ik gaan 's avond na een shoot gewoon samen uit eten, terwijl andere modellen zichzelf opsluiten in hun kamer. Ontspanning is juist belangrijk, want het is hard werken. Soms pas ik wel 107 kledingstukken op één dag!" Gelukkig heeft Cherella een hele goede remedie om te herstellen van een zware klus: "Delft voelt echt als thuiskomen voor mij. Hier kan ik de rust opzoeken. Ik blijf hier tot m'n dood wonen, hoor!" Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft. Meer inspirerende verhalen over Delft? Ga dan naar de site.

Meer berichten