Delftenaar van de Week, DJ Ajen in zijn element achter de draaitafel (Foto: Marieke Zelisse Photography)
Delftenaar van de Week, DJ Ajen in zijn element achter de draaitafel (Foto: Marieke Zelisse Photography) (Foto: Marieke Zelisse Photography)
Delftenaar van de week

Iedere Delftenaar kent DJ Ajen

Een DJ is zo'n jonge jongen die met zijn gezicht naar beneden achter een draaitafel staat, toch? Nee hoor, niet in het geval van DJ AjeN. Delftenaar Arno Nooteboom maakt er het liefst een feestje van met zijn publiek – en dat al bijna 33 jaar.

Delft - We durven bijna met zekerheid te zeggen dat iedere Delftenaar DJ AjeN wel eens heeft zien optreden. Tijdens Koningsdag, in Lorre, in Le Marriage, Feemuz of bij De Sjees, waar hij huisDJ is. Arno begon al piepjong met draaien: "Ik was van kleins af aan al heel erg met muziek bezig. Op mijn twaalfde ben ik begonnen met DJ'en. Dat was wel even andere koek dan nu. Ik draaide met vinyl en moet voor nieuwe plaatjes nog naar de import platenwinkel." Of het draaien er door al die techniek 'minder leuk' op is geworden? "Ik zeg wel eens dat de romantiek er een beetje af is. Vroeger ging mixen op gevoel en gehoor, dat is nu wel veranderd," zegt Arno vertwijfeld. "Maar eigenlijk maakt dat niet uit: het doel is en blijft om je publiek te verbazen. Ik draai zelf bijvoorbeeld veel (deep)house en dance, maar soms gooi ik er ineens een stukje herkenbare klassieker-remix tussendoor. De kunst is om je publiek in de gaten te houden, want voor hen sta je er." Arno's publiek komt veelal uit Delft en omstreken. Hij draait in zijn eentje óf als onderdeel van het DJ-collectief Delftsche Helden: "Superleuk, we hebben allemaal onze eigen stijl qua muziek. Je kunt het publiek dus álle stijlen op één avond laten horen. Daarbij zijn we allemaal een beetje gek, dat geeft iets extra's aan de avond. We vinden het bijvoorbeeld leuk om opblaasdieren en confetti in het publiek te gooien." In De Sjees bouwt hij vrijwel ieder weekend een feestje: "Het is een café, maar het is gaaf om te zien dat bijna elke keer de tafels aan de kant gaan en iedereen los gaat. Dan slingeren de lampen boven de bar heen en weer, hoor!" Ondanks dat Arno elke week wel een feestje bouwt, snapt hij het veelgehoorde zinnetje 'in Delft kan je niet goed uitgaan'. "Er zijn maar een paar tentjes die in het weekend echt tot laat openblijven. Maar je ziet het: tijdens Jazzfestival of andere evenementen loopt de hele stad uit. Dus mensen willen wel! Delft zou best wel méér buitenfestivals kunnen gebruiken, met een lekker zonnetje erbij! En een grote discotheek zou ook niet verkeerd zijn." Wie weet komt je Arno trouwens over een tijdje ook nog wel ver buiten de grenzen van Delft tegen, want ondanks dat hij 33 jaar in het vak zit, heeft hij dromen genoeg: "Ik zou graag een keertje op Ibiza willen draaien, of op een groot festival als Dance Valley. Ik zag ooit een DJ van 65 jaar draaien op een vakantie-eiland, dus ik heb nog tijd zat!" Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft. Meer inspirerende verhalen over Delft ? Ga naar de site.

Meer berichten