Foto: Marcel de Jong
Bespiegelingen

Pak links-extremisme aan

De onschuld wordt in dit land kapot gemaakt. Sinds kort mogen kinderen zelfs geen cowboytje en indiaantje meer spelen. Althans volgens de Grauwe Eeuw, een extreemlinkse actiegroep. Deze agressieve beweging vindt dit spel namelijk racistisch, net zoals negerzoenen, zwarte piet en de Michiel de Ruyterstraat. Hun obsessie zou lachwekkend zijn, ware het niet dat die gepaard gaat met intimidatie, haatcampagnes en knokploegen. Het is de club die een paar maanden geleden vanuit Amsterdam met bussen naar Dokkum vertrok om daar niet alleen Sinterklaas te verjagen, maar ook de kinderen eens stevig mores te leren. Grauwe Eeuw deinst er ook niet voor terug om mensen met de dood te bedreigen.

Nu hebben ze hun tanden dus gezet in het kinderspel cowboys en indianen. Ook dat moet verboden worden. Kinderen mogen alleen spelen wat deze club goeddunkt. Hun opvattingen onderbouwen ze met agressie en bedreigingen. Bovendien voelen ze zich gesterkt door hun partners Antifa en AFA, links-radicale bewegingen die zo'n beetje alles racisme vinden en lak hebben aan de democratie. Die clubs demonstreren met veel geweld tegen alles wat hen niet zint. Forum van Democratie moet verboden worden, de PVV, of beter gezegd: alle partijen waar ze niets mee op hebben. De leden van Antifa en AFA zijn te herkennen aan hun zwarte kleding en hun bedekte gezicht. Ze dragen een zwarte sjaal voor de mond of een bivakmuts met alleen gaten voor de ogen. Verder slaan ze vooral kritische journalisten in elkaar, bedreigen ze politici en steken ze huizen van tegenstanders in brand. En verder houden ze van stenen gooien en politieagenten in elkaar rammen.

Wist u dat er op de politieacademie wordt gezegd dat clubs als AFA en Antifa gewelddadiger zijn dan rechts-extremistische groepen? Wel, denk ik dan: pak ze dan eindelijk aan. Behandel ze als een terreurgroep, verbied ze. Pak de leden op. Maar nee, deze drie extremistische bewegingen mogen ongestraft doorgaan met het intimideren van tegenstanders – van fatsoenlijke denkende mensen, zoals u en ik. Het is goed dat extreemrechts wordt aangepakt. Maar het wordt hoog tijd dat de politiek extreemlinks met dezelfde harde hand benadert. Veel gevaarlijker en gewelddadiger – ze zeggen het niet voor niets op de politieacademie.

Meer berichten