Joost Konings (l) en René van Zanten organiseren een benefietconcert voor MS Research in Theater de Veste.
Joost Konings (l) en René van Zanten organiseren een benefietconcert voor MS Research in Theater de Veste. (Foto: Robbert Roos)

Muziek op MS Benefietavond Delft

Door: Robbert Roos

Wat is er leuker dan genieten van heerlijke muziek, terwijl u tegelijkertijd een goed doel ondersteunt? Op 21 april vindt er een bijzonder muziekevenement plaats in Theater de Veste in Delft. De gehele opbrengst van deze avond gaat naar de stichting MS-Research.

Delft - Het idee voor deze avond komt oorspronkelijk bij gitarist René van Zanten vandaan. Samen met de andere leden van de Delftse band Dropbox ontstond het idee om een aantal popsongs te spelen, samen met een koor en orkest. "Soms moet je iets stoutmoedigs doen om de pit erin te houden. Maar als je dan toch zoiets groots doet, dan wil je dat de opbrengsten ook een goede bestemming krijgen." Zo kwam René bij de stichting MS-Research uit. De dochter van Dropboxbassist Joost Konings heeft multiple-slecrose, een ellendige ziekte die nog altijd niet te genezen is. Tijdens de muziekavond zullen tientallen muzikanten uit Delft, of met sterke Delftse roots zoals Ricky Koole, Ferdinand Bakker, Polle Eduard, Loek van der Knaap, Henk Koorn en vele anderen, een uniek programma neerzetten met rock-, country- en popmuziek. De avond wordt geopend door burgemeester Marja van Bijsterveldt. De presentatie is in handen van Gregor Bak. Konings: "Er zijn twee arrangementen. Een compleet arrangement met ontvangst, walking-diner en de muziekavond voor € 100,- p.p. Dit begint om 17.30 uur." Tijdens het walking-diner kunnen de gasten genieten van verschillende gangen, verzorgd door Miranda van 'Vrije Smaken', Marjon Verhoeven en Jacqueline Roy. Daarnaast is het ook mogelijk alleen de muziekavond bij te wonen voor € 50,- p.p. Die begint om 20.00 uur. Tussen de optredens door zal stichting MS-Research vertellen over MS en een toelichting geven op hun werk. Rond 23.00 uur zal het optreden in de grote zaal afgerond worden. Aansluitend is er een afterparty met swingende muziek van Capital S. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.msbenefietdelft.nl Hier vindt u meer informatie over de deelnemende artiesten die allen belangeloos hun medewerking verlenen.

Meer berichten