Drie van de toekomstige medewerkers voor het pand van the UPSIDE cafe in Delft: Manon, Rick, Lizzy  en eigenaar Melchior Breedijk
Drie van de toekomstige medewerkers voor het pand van the UPSIDE cafe in Delft: Manon, Rick, Lizzy en eigenaar Melchior Breedijk (Foto: Upside cafe)

The UPSIDE cafe komt naar Delft

Begin juni 2018 opent het bijzondere lunchcafé the UPSIDE cafe haar deuren op de Markt 75 in Delft. Het is de derde vestiging in vier jaar die geopend wordt.

Delft - Sinds maart 2015 bestaat the UPSIDE cafe op de Thomsonlaan in Den Haag: een lunchcafé waar vol passie gewerkt wordt aan ambachtelijke, duurzame gerechten: vers, met biologische en lokale producten en klaargemaakt door bijzondere medewerkers. The UPSIDE cafe biedt aan mensen met een verstandelijke beperking een leer- werk- en ontwikkelingsplek. Er werken inmiddels 16 mensen bij the UPSIDE cafe. Het motto is 'gewoon meedoen'. In maart 2016 is een tweede vestiging geopend in Den Haag, op de Weissenbruchstraat. Beide UPSIDE cafe's werken samen met de Herman Broerenschool uit Delft. Leerlingen van deze VSO school lopen hier stage. Daarnaast zijn er regelmatig andere aanmeldingen voor nieuwe medewerkers en aanvragen voor stageplaatsen. Door de opening van de zaak op de Markt in Delft, wordt tegemoet gekomen aan deze vraag.

The UPSIDE cafe in Delft wordt gerund door Melchior Breedijk. Hij werkt sinds het begin als chef kok/bedrijfsleider bij de vestiging op de Thomsonlaan. Hij is geboren en getogen in Delft en ziet de opening van zijn UPSIDE cafe als een grote toegevoegde waarde voor de stad. Vanaf 1 juni is the UPSIDE cafe open.

Meer berichten