Kom gezellig naar het museum in de vakantie.
Kom gezellig naar het museum in de vakantie. (Foto: Marco Zwinkels)

Kinderen gratis in de voorjaarsvakantie bij Museum Prinsenhof Delft

DELFT - Museum Prinsenhof Delft staat in de voorjaarsvakantie bol van de activiteiten voor families met kinderen. Er zijn diverse rondleidingen, verhalenvertellers en bezoekers kunnen zelf ervaren hoe klein de kist was waarmee Hugo de Groot is ontsnapt. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen!

Verhalenvertellers

Ga mee met één van onze verhalenvertellers en luister naar een spannend verhaal over bijvoorbeeld Hugo de Groot of Willem van Oranje. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en natuurlijk mogen ook de (groot)ouders meeluisteren.

Aanmelden bij de balie. Tijd: 14.00-14.45 uur Tarief: gratis + entree museum Data: 24, 25, 26, 27, 28 februari en 1, 2 en 3 maart.

Rondleiding Hoogtepunten Willem van Oranje

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje. Verteld wordt over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap.
Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het museum of reserveer via reservering-prinsenhof@delft.nl.

Tijd: 14.00-14.30 uur Tarief: gratis + entree museum Datum: 4 maart.

FamiliespeurWIJZER

Met het gehele gezin op museumbezoek en op zoek naar een uitdaging. Speel dan de familiespeurWIJZER van Museum Prinsenhof Delft. De familiespeurWIJZER is een combinatie van een kennisquiz met een bordspel en vol interactie. Het museum is hierbij het speelbord en als familie ga je op zoek naar de grootste vriend van het museum. Er zijn kindervragen, volwassenenvragen en familievragen.

Taal: Nederlands Duur: 45 – 60 minuten Kosten: € 4,00 per familie.

Cold Case Onderzoekskoffer

Doe nu met de het hele familie onderzoek naar de moord op Willem van Oranje en vergelijk de bevindingen met de resultaten van het officiële moordonderzoek. Met behulp van een eigen onderzoekskoffer kan je metingen verrichten op de plaats delict en oude getuigenverslagen en historische prenten bekijken. Op deze manier maakt jong en oud kennis met diverse informatiebronnen en onderzoeksmethoden.

Taal: Nederlands Duur: 45 – 60 minuten Kosten: € 5,00 per koffer per familie.

Rondleiding Gevangenis Het Steen

Griezel mee tijdens de rondleiding in de stadsgevangenis van Delft in het 16e-eeuwse Stadhuis. Hier werd de moordenaar van Willem van Oranje, Balthasar Gerards, gevangen gehouden en ter dood veroordeeld. Er zijn nog originele martelwerktuigen te zien.
Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen. Kaartverkoop gaat via de VVV, Kerkstraat 3, of meld je tevoren aan via hello@delft.com.

Tijd: 12.00-12.30 uur Tarief: € 2,50 tot 18 jaar, € 3,50 volwassenen Data: 26, 27, 28 februari, 1 en 2 maart.

Word museuminspecteur

Inspecteer het museum tussen 10 februari en 4 maart 2018, upload je inspectie en een foto en maak je kans op één van de 5 instant camera's. Alle inspecties met foto die zijn ingevuld tussen deze twee data doen automatisch mee. Kijk voor meer informatie op http://bit.ly/2HR5J6C

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op http://prinsenhof-delft.nl/ontdek-de-collectie/nieuws/420-activiteiten-voorjaarsvakantie

Meer berichten