Foto: niet bekend

prikkebeen, jaren zestig schoolkrant in nieuw jasje

In 2011 komt er op de zolder van Delvenaar Rob Dijksman uit een doos met oude paperassen een verrassing tevoorschijn: een vergeten jaargang van Prikkebeen, de schoolkrant van de Gemeentelijke HBS in de Mijnbouwstraat. Het is de eerste jaargang uit 1959/60, het eindexamenjaar waarin Rob in de redactie zat.Het lijkt hem een aardig idee de vijf boekjes in de printing-on-demand-techniek uit te geven. Ze gaan voorlopig in zijn 'nog te doen'-map.

Daarin zitten ze in augustus 2017 nog als een overlijdensbericht van een oud-schoolgenoot hem via-via naar een op 22 maart 2018 in Delft geplande HBS-reünie voert. Een mooiere aanleiding om de Prikkebenen uit de map te halen is er niet.

Jaren vijftig advertenties van de Delftse middenstand, zoals Sporthuis Ruisch en Distilleerderij De Papegaai brengen met tal van foto's en teksten over leraren als Dick Land, Maurice Speijer, Theo Haanebrink en Ben Wolken variantie aan tussen de scans van de ruim honderd Prikkebeen-pagina's.

Prikkebeen, het eerste jaar van een Delftse schoolkrant, is en uitgave van ALBUS publications. Formaat 17x24 cm, 155 pagina's, prijs € 10,95.Uitsluitend te bestellen op mgl.mijnbestseller.nl/books/144186.

, ,

Meer berichten