De historische vereniging Oud Schipluiden verzorgt 4 lezingen. Op de foto de christelijke school Den Hoorn in 1951
De historische vereniging Oud Schipluiden verzorgt 4 lezingen. Op de foto de christelijke school Den Hoorn in 1951

Wat is er te doen in Delft en omgeving?

Bloeddruk

Delft - Pieter van Foreest Thuiszorgwinkel organiseert iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 7 maart bent u tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de Pieter van Foreest Thuiszorgwinkel in Delft (Papsouwselaan 474). Een afspraak maken is niet nodig. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin u verkeert. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts. Kijk voor meer informatie op vegro.nl of bel gratis naar 0800 – 2 88 77 66.

Plankenkoorts

Delft - Last van plankenkoorts bij zingen, musiceren of spreken voor een groep mensen? Bijna iedereen die 'iets' moet doen op een podium, is zenuwachtig. Volgens muziektherapeut Mieke Wouters kun je zorgen dat die zenuwen je niet langer in de weg zitten. Mieke Wouters verzorgt deze workshop voor het tweede jaar bij de Koorschool Delft. De workshop wordt gegeven op 17 maart en is bedoeld voor iedereen die het verschijnsel plankenkoorts herkent, dus ook niet-zangers. Voor alle informatie en aanmelding: www.koorschooldelft.nl. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.

Expositie VAK

Delft - Inspiratiebron voor dichters en schilders van De VAK vormde de dichtregel van Leo Vroman 'en toch is alles wat we doen natuur', het motto van de Boekenweek. De resultaten zijn te zien in een tentoonstelling van 10 maart tot 9 april. Het project is een samenwerking tussen Mariska van den Enden, docent tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden, en Margriet van Bebber, dichter van de Poëziewerkplaats o.l.v. dichter Mustafa Stitou. De werken worden voor en achter elkaar gepresenteerd zodat de natuur nog een extra dimensie krijgt. Vrij toegang.

Galerie Terra

Delft - De naam ZhenXi betekent in het Chinees: met liefde handelen, ergens je hart inleggen. Dat de twee kunstenaars: Li Zhen en Xi Meng, de Chinese naam van Simone Haak, daarvan doordrongen zijn, blijkt uit het werk dat zij op deze maand bij de tentoonstelling in Galerie Terra laten zien. Kopjes, kommen, theepotten, schalen en doosjes, altijd in blauw, groen en grijs. Soms wordt gekleurde klei gebruikt, soms gekleurd slib. Steengoed en porselein in China, voornamelijk aardewerk in Nederland. Simone glazuurt het werk, nu eens geheel, maar ook wel gedeeltelijk wat een mooi esthetisch object oplevert. www.terra-delft.nl

Fotograferen

Berkel en Rodenrijs - Op zondag11 maart organiseert Bibliotheek Oostland een Introductieworkshop Vogelfotografie in natuurgebied De Groenzoom. Natuurfotograaf Mathijs Frenken uit Nootdorp laat amateurfotografen kennismaken met het fotograferen van vogels die in het natuurgebied tussen Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp voorkomen. De start is om 09.00 uur bij Atelier de Hichte, Kleihoogt 1 in Berkel en Rodenrijs. De workshop eindigt om 12.00 uur. Deelnemers mogen hun foto's exposeren in de Bibliotheek Oostland. Deelname kost € 17,50 voor leden van de bibliotheek en € 22,50 voor niet-leden. Deelnemers dienen te beschikken over een handmatig in te stellen camera met minimaal 200 mm-lens. Aanmelden via www.bibliotheekoostland.nl

Hopper

Delft - Na jaren samen in de semi-legendarische DAS-band (Delft All Star band) te hebben gespeeld, spelen ze nu al jaren in Hopper. Een groep van Delftse muzikanten die 'klassiekers' spelen van de alternatieve rock. Hopper speelt voornamelijk covers van de jaren '80 en '00 (new wave, rock, grunge tot metal funk), met af en toe een uitstapje naar andere decennia. Live is de band sterk, met veel contact met het publiek en muzikale verrassingen in hun uitvoering van covers met die ongrijpbare, authentieke Hoppers sound. Hopper speelt in de V, Voorstraat Delft op zaterdag 10 maart. Gratis toegang en de aanvang is 22.00 uur.

Vrouwendag

Delft - Donderdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dea Dia, het netwerk voor vrouwelijke ondernemers , organiseert die avond in het Prinsenkwartier een bijeenkomst voor alle vrouwen in Delft en omgeving, dus ook niet-ondernemers. Spreekster Jojanneke van den Bosch combineert het thema van Internationale Vrouwendag – Gelijkwaardigheid – met het jaarthema van Dea Dia – Ondernemend Leiderschap – en maakt er een inspirerende avond van. Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur, Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4. Aanmelden via deadia.net.

Kringloopmarkt

Schipluiden - Op zaterdag 10 maart is er een kringloopmarkt. U kunt rondsnuffelen tussen tweedehands spullen en boeken. De markt wordt gehouden in het Jeugdhuis, Kasteellaan in Schipluiden van 10.00 - 14.00 uur. De Kasteellaan kunt u vinden achter de AH, daar is ook gelegenheid om te parkeren. De opbrengst is voor het onderhoud van de dorpskerk.

Lezingen Oud Schipluiden

Schipluiden - De Historische Vereniging Oud-Schipluiden organiseert op 13 maart lezingen over de streek in Het Notenschip, Schoolplein 4 te Schipluiden, aanvang 20.00 uur. Henk Groenendaal bespreekt de boerderijen van Abtswoude vóór de komst van de Delftse woonwijken Voorhof, Buitenhof en Tanthof. Rianne Graveland belicht de geschiedenis van het onderwijs in Schipluiden, Zouteveen, 't Woudt en Den Hoorn. Jacques Moerman vertelt over vijf eeuwen armenzorg in Zouteveen en Frits van Ooststroom behandelt de rbouwgeschiedenis van de gesloopte boerderij Arkesteijn in de dorpskern van Schipluiden.

Longpunt

Delft - Dinsdag 13 maart is er een Longpunt met het thema: "Leren van elkaar". U bent van 14.00-16.00 uur van harte welkom bij Longpunt Delft in Woonzorgcentrum "Die Buytenweye", Chopinlaan 9. Longpunt is een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met een chronische longziekte, hun familie en zorgverleners. Zij zijn welkom bij Longpunt Delft voor informatie én om ervaringen te delen. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten spreken steeds verschillende zorgverleners. Zo ontstaat een breed informatieaanbod. Voor informatie: longpuntdelft@longfonds.nl.

Meer berichten